Per. Mar 28th, 2024

Birleşmiş Milletler’in 70. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Polonya’nın başkenti Varşova’da yürüyüş düzenlendi.

VARŞOVA

Dünyada barış, güvenlik, ekonomik ve kültürel bir işbirliği oluşturmak için 24 Ekim 1945’de kurulan Birleşmiş Milletler’in 70. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Polonya’nın başkenti Varşova’da yürüyüş düzenlendi.

“Dünyada barış istiyorum” sloganıyla başkentin en işlek caddelerinden Nowy Swiat’tan başlayan “Mavi Barış” yürüyüşüne, UNİCEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği), Unesco (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) temsilcilerinin yanı sıra BM adına farklı görevler üstlenen yüzlerce gazi ve Polonya’nın birçok ünlü ismi katıldı.

Yurt dışından gelen müzisyen ve dansçıların da coşku kattığı yürüyüşe, hayatı boyunca Polonya ve dünyada insanların hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele eden hayırsever Dominika Kulczyk önderlik etti.

Yürüyüş, Varşova’nın Eski Şehir semtindeki Sigismund sütununun yanında son bulurken, Polonyalı aktör ve aynı zamanda UNİCEF iyi niyet elçisi Artur Zmijewski’nin de aralarında bulunduğu bazı konuşmacılar kalabalığa hitap etti.

Zmijewski dünyada son 25 yılın en kanlı günlerinin 2014’te yaşandığına dikkati çekerek, barışın önemine vurgu yaptı. Polonyalı aktör daha sonra alanda bulunan kalabalığa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni okudu.

Herkesin mavi giyinmeye özen gösterdiği etkinlik, Brezilyalı samba grubu Ritmo Bloco’nun danslarıyla son bulurken, Varşova’nın Kültür ve Bilim Sarayı’nda yüzlerce davetlinin katıldığı bir resepsiyon düzenlendi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”