Cum. Mar 29th, 2024

Şekerciler ‘bayram’ edecek

Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Kopuz, bayramlarda ikram edilen şeker ve çikolataya yapılan harcamanın bu yıl yüzde 10 artışla 550 milyon lira olmasını beklediklerini belirtti.

ANKARA

Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, bayramlarda ikram edilen şeker ve çikolataya geçen yıl toplam 500 milyon lira harcandığını belirterek, “Bu yıl ise söz konusu harcamanın yüzde 10 artışla 550 milyon lira olmasını bekliyoruz” dedi.

Kopuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de şeker ve çikolata tüketiminin yüzde 70’inin bayramlarda gerçekleştiğini söyledi.

Ramazan Bayramı’nda şekerleme ve çikolata satışlarının yaklaşık yüzde 25 arttığını ifade eden Kopuz, en çok ikram edilenlerin renkli akide şekerleri ve çikolatalar olduğunu anlattı. Kopuz, “Bayramda yüzde 60-65 oranında çikolata, yüzde 35-40 oranında da şeker tüketiliyor” diye konuştu.

Gıda güvenliğini çok önemsediklerini ifade eden Kopuz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu konuda tüm devlet ve özel kuruluşlarıyla Türk halkı duyarlı olmalı, herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü bu ürünlerin nerelerde üretildiği ve içinde neler olduğu belli değildir. Bu nedenle halkımız, ambalajlı ürünlere rağbet etmeli ve üretim izinleri olup olmadığını kontrol etmelidir. Ayrıca satın alınan ürünün üretim ve son kullanma tarihi olup olmadığına bakılmalıdır. Tüketicilerimiz bilinçli tercihlerle bayramın kendileri için zehir olmasını engellemelidir.”

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”