ÇAĞLAR ÇORUMLU KİMDİR?

Usta 18 Ekim 2015 0
ÇAĞLAR ÇORUMLU KİMDİR?

Türk tiyatro oyuncusu, Çağlar Çorumlu 4 Aralık 1977′ de Merzifon’da dünyaya geldi. Eğitimci bir aileden gelen Çağlar Çorumlu’nun Annesi ve babası Öğretmendir. Sanatçı, 1994 yılında, Merzifon Lisesi’nden mezun oldu.

Daha sonra, Eskişehir’e yerleşti. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi “Turizm ve Otel İşletmeciliği” bölümünden mezun oldu. Eskişehir’de yaşadığı yıllarda, okuduğu üniversitenin “tiyatro kulübü”ne katıldı. Kendisindeki oyunculluk yeteneğini ilkolarak, bu tiyatro kulübünde fark etti. Üniversite eğitiminden sonra, Tiyatro eğitimi almak ve tiyatro hayatına profesyonel olarak devam etmek için 2000 yılında İstanbul’a yerleşti. Bir yıl “MSM ACTOR STUDIO”da tiyatro eğitimi aldı ve 2001 yılında mezun oldu. Mezun oluktan sonra, hemen televizyon veiyatro sektöründe kendine yer bulmuştur. Profesyonel olarak çalıştığı ilk tiyatro olan Kabare Taksim’e katıldı. Ardından, Kabare Taksim ekibinin yaptığı bir dizi olan 7 Numara dizisinde Yusuf Güdük karakterini canlandırdı. “Kabare Taksim”den sonra Komedi Kılçık adlı gurupta kabare oyunculuğu yapmaya devam etti. Daha sonra, 2007 yılında İstanbul Efendisi adlı oyun ile, İstanbul Şehir Tiyatrolarına katıldı. Halen bu kurumda oyuncu olarak görev yapmaktadır. 2001 yılından buyan birçok dizide ve sinema filminde oynamıştır. Ayrıca, birçok dublaj çalışmasıda yapmıştır. Çağan Irmak’ın 2010 yılı yapımı Prensesin Uykusu adlı filmindeki Aziz karakteri ile dikkatleri zerine çekmiş ve ögüye layık görülmüştür.
Rol Aldığı oyunlar [değiştir]
• Şark Dişçisi : Hagop Baronyan – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2011
• Marat-Sade : Peter Weiss – İstanbul Şehir Tiyatrosu -2010
• Tarla Kuşuydu Juliet : Ephraim Kishon – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2009
• Karagöz Geri Döndü : Cemal Ünlü – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2009
• İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008
• Ayşegül Sıkıntıda : Tiyatro Kılçık – 2008
• Ayşegül Hindistanda : Tiyatro Kılçık – 2007
• Kadınlarda Savaşı Yitirdi : Curzio Malaparte – Kabare Taksim – 2006
• Havadan Sudan : Oya Yüce – Kabare Taksim – 2002
• Bir Şahnaz Oyun : Turgut Özakman – TKM – 2001
• Kızgın Damdaki Kedi : Tennessee Williams – MSM Actor Studıo mezuniyet oyunu – 2001
Filmografisi [değiştir]
• Prensesin Uykusu : Çağan Irmak – Aziz – 2010
• Geniş Aile “2. Sezon” – Ömer Ugur – Yurdakul – 2010
• Rina : Umut – 2009
• Teyzanne : Şaşkın Bakkal – 2009
• Haneler : Çağlar – 2009
• Osmanlı Cumhuriyeti : Gani Müjde – Piştici – 2008
• Üvey Aile : Feyyaz – 2008
• Derman : Güven – 2008
• Avrupa Yakası – 2007
• Ezo Gelin 1. Sezon : Zeki – 2006
• Kader (film) : Kamil – 2006
• Hayat Türküsü : Sezgin – 2006
• Ah Polis Olsam – 2006
• Yanılgılar Mehmet – 2006
• Ters Köşe : Sinan – 2005
• Gece Yürüyüşü : Hakan – 2005
• Yedi Numara : Yusuf Güdük – 2000

Leave A Response »