Cum. Nis 19th, 2024

Dayanılmaz çınlama ve sızlama ile kendini gösteren kulak ağrılarına karşı evde yapılacak basit karışımlar ilaç gibi geliyor. Uzmanlar can sıkan bu probleme karşı, nane, fesleğen ve zencefil çayını tavsiye ediyor…
En önemli nedenleri arasında orta ve dış kulak iltihabı olan kulak ağrısı aniden ortaya çıkıyor. Sinüzit, soğuk algınlığı, diş çürükleri, çene problemleri gibi nedenlere de dayanan bu sıkıntıya karşı evde yapılacak basit ve etkili yöntemler fayda sağlıyor. “Kulak ağrınız varsa öncelikle çiğneme ve yutkunma reflekslerinizi devreye sokun. Bu tip egzersizler östaki kanalınızı açarak hava akışını sağlayacak ve kulak ağrılarınıza iyi gelecektir” diyen uzmanlar şu önerilerde bulunuyor…

Fön makinesi ya da ütü yardımıyla ısıtacağınız bir havluyu kulağınıza yerleştirerek ağrılarınızın azalmasını sağlayabilirsiniz.
Sigara kullanıyor iseniz bırakmanız, kullanmıyor iseniz de dumanına maruz kalacağınız ortamlardan uzak durmanız kulak ağrılarınıza iyi gelecektir.

Rüzgarlı havada dışarı çıkmanız gerekiyor ise ağrıyan kulağınızı rüzgardan koruyarak ağrının tetiklenmesini engelleyebilirsiniz.
Kulağınızı kaşımak için herhangi bir cisim kullanmayın.

Su tüketimine dikkat edin. Öte yandan evde kolayca hazırlanacak kulak ağrısına iyi gelen formüller ise şöyle sıralanıyor:
Zeytinyağı: Özellikle kulak enfeksiyonlarında temizleyici rol oynar. Zeytinyağı ayrıca kulak içinde uğultu hissini durdurmaya yardımcı olabilir. Kulak içine 1-2 damla damlatarak uygulayabilirsiniz.

Soğan: Kulak ağrısı için kullanılan ev ilaçlarının başında gelir. Soğanın antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sorunun tedavisinde büyük rol oynar. Rendelenmiş soğan suyunu bir çorba kaşığında ayıklayın ve kısık ateşte ısıtın. Sonra etkilenen kulak içine günde 2-3 kez 1-2 damla damlatın.
Sıcak Su Şişesi: İltihaplı kulağa içinde sıcak su dolu şişeyi koyabilirsiniz. Bunu bir sıcak havlu yardımıyla da yapabilirsiniz. Birkaç dakika boyunca sıcak su şişesi veya havluyu kulağınıza tutun.

Zencefil: Kulak enfeksiyonlarının tedavisinde yararlı olabilir, çünkü zencefil güçlü bir anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda mükemmel bir doğal ağrı kesici olarak bilinir. Taze zencefil suyunu ayıklayın ve ağrıyan kulağa 1-2 damla damlatın.

Nane yaprakları: Nane yaprakları ve yağı da kulak ağrısı tedavisinde kullanılır. Nane yapraklarını kaynatarak, suyu soğuduktan sonra 1-2 damla kulağınıza damlatabilirsiniz. Bunun yanında nane yapını pamuk veya kulak temizleyicilerle kulağınızın için uygulayabilirsiniz.

Fesleğen: Anti-inflamatuar, antibakteriyel ve analjezik özellikleri nedeniyle fesleğen, kulak ağrılarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılır. Birkaç fesleğen yağrağını presleyerek suyunu çıkarın ve kulağınıza birkaç damla damlatın. Günde 1-2 kere tekrarlayın.

Sarımsak: Kulak enfeksiyonları ve enfeksiyonların neden olduğu ağrıların tedavisinde kullanılır. Susam yağı ile ısıtılarak elde edilen sarımsak yağını karıştırarak kulağa 1-2 damla damlatabilirsiniz.

Kaynak: Takvim

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”