Per. Mar 28th, 2024

İngiltere’de Türkiye aleyhine propaganda filmi!
İngiltere’de göçmen ve AB karşıtı UKIP partisi Türkiye aleyhine reklam filmi hazırladı. Film BBC’de de gösterildi.

İngiltere’de kısa adı UKIP olan Aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi halinde İngiltere’nin karşılaşacağı zorlukları anlatan bir kısa film hazırladı. Yaklaşık dört dakikalık videonun sonunda ise İngiliz halkından, Birleşik Krallık’ın AB’den çıkıp çıkmayacağına karar verilecek referandumda, “Çıkalım” oyu vermeleri istendi. Filmi BBC ekranlarında görüp şoke olan Türkler telefonlarına sarılarak buram buram ırkçılık kokan filmi yetkililere şikayet etti.

BBC’DE YAYINLANDI!
Söz konusu film İngiliz devlet televizyonu BBC’de de yayınlandı. UKIP’in propaganda filminde sürekli minare ve türbanlı kadın görüntüleri verilerek İslamofobik mesajlar da verildi.

4 dakikalık filmde, Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde, 15 milyon Türk’ün İngiltere’ye göç edeceği öne sürüldü. Türkiye’nin üyelik kazanması halinde; yüksek nüfusu nedeniyle, Birlik içindeki yardım bütçesinin üçte birini alacağını iddia eden UKIP, Türkiye’deki imam hatip okullarının sayısının son dönemde büyük artış gösterdiğini ve 20′nci yüzyılın başından bu yana Hristiyanların sayısının yüz kat azaldığını belirtti.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”