Per. Nis 18th, 2024

Suat Mamat son yolculuğuna uğurlandı
Türk futbolunun ve Galatasaray’ın efsane futbolcusu Suat Mamat’ın cenazesi, Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:’Kendisine hayranlık duyardık. Türk futbol tarihinde yeri olan birisiydi’
Hayata 85 yaşında gözlerini yuman Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Mamat’ın cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi.

Futbolculuğu döneminde 11 yıl formasını giydiği Galatasaray’da efsaneler arasına giren ve 4 yıl da Beşiktaş’ta oynayan eski milli futbolcu Suat Mamat’ın cenaze namazı, Levent Camisinde cuma namazının ardından kılındı. Mamat’ın cenazesi, daha sonra Kilyos Mezarlığı’na defnedildi.

A Milli Takım’ın eski oyuncusu ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyelerinden Mamat için düzenlenen cenaze törenine, merhumun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün bazı yönetim kurulu üyeleri, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, teknik direktör Güvenç Kurtar, Mamat’ın futbolculuk döneminden arkadaşları ile sevenleri katıldı.

Özbek: ‘Kendisine hayranlık duyardık’

Törende AA muhabirine açıklamada bulunan Dursun Özbek, çocukluğunda Suat Mamat’ın hayranı olduğunu söyledi.

Mamat’ın adını Türk futboluna yazdırdığını belirten Özbek, şunları kaydetti:

‘İlkokulu Beyoğlu Parmakkapı’daki Taksim İlkokulu’nda okudum. O zamanki merkezimiz Hasnun Galip’in bir arka sokağındaydı. Suat ağabeyin Hasnun Galip’in köşesinde, ikinci katta bir kahvesi vardı. O zaman bütün futbolcular oraya gelirdi. Biz de okula gidip gelirken kahvenin önünde durup onları seyrederdik. Suat ağabeyle de o zamandan diyaloğumuz vardı. Kendisine hayranlık duyardık. Çok da yakışıklı birisiydi. Türk futbol tarihinde yeri olan birisiydi. Vefatına çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Türk futbolunun ve Galatasaray’ın başı sağolsun.’

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Suat Mamat ile Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, ‘Suat ağabey, hem efsaneydi hem de mükemmel bir insandı. Kendisini milli takımda çalışırken tanımıştım. Gerçekten bizlere verdiği öğütlerle örnek alınacak kişiliğe sahip bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin’ diye konuştu.

Teknik direktör Bülent Ünder de Mamat’ın ailesine sabır dileyerek, ‘Oynadığı dönemde futbolu taraftara sevdiren ağabeylerimizden bir tanesidir. Türk futbolu ve Galatasaray camiası çok önemli bir şahsiyeti kaybetti’ ifadesini kullandı.

Eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak, Suat Mamat ile A Milli Takım’da birlikte oynadıklarını belirterek, ‘Hem Lefter ağabey hem de Suat ağabeyle milli takım forması giymiş birisiyim. Buna çok seviniyorum. Çok iyi bir futbolcuydu. Tekniği çok iyiydi. Onun verdiği paslarla çok gol attık. Mekanı cennet olsun’ şeklinde konuştu.

Altay ve Galatasaray forması giyen eski futbolcu Ertan Gürkan ise, ‘Hem aynı takımda hem de karşılıklı oynadım. Bir keresinde beni eşime şikayet etmişti. ‘Çok tekme yedim bundan’ dedi. Çok değerli biriydi. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlara sabır versin’ diye konuştu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”