Sal. Mar 19th, 2024

Almanya Kupası Bayern Münih’in

Borussia Dortmund’a penaltı atışları sonunda 4-3 üstünlük kuran Bayern Münih, lig şampiyonluğundan sonra Almanya Kupası’nı da müzesine götürdü.

Bayern Münih, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona eren final maçında Borussia Dortmund’a penaltı atışları sonucunda 4-3 üstünlük sağlayarak Almanya Kupası’nda zafere ulaştı.

Bu sezon lig şampiyonluğu yaşayan Bayern Münih, Almanya Kupası’nı da alarak iki kupayı da müzesine götürdü.

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve Marco Fritz’in yönettiği karşılaşmanın ilk yarısında Bayern Münih, Douglas Costa ve Robert Lewandowski, Borussia Dortmund da Pierre-Emerick Aubameyang ve Marco Reus ile yakaladığı az sayıda gol pozisyonlarından yararlanamadı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

Çekişmeli geçen ikinci yarıda iki takımın gol yollarındaki çabaları yeterli olmayınca golsüz eşitlik bozulmadı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Borussia Dortmund’dan Bender ve Sokratis gol atamadı. Bayern Münih’te ise Joshua Kimmich topu filelere gönderemedi.

Sarı-siyahlı ekibin gollerini Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang ve Marco Reus kaydetti. Bavyera ekibinde ise Arturo Vidal, Robert Lewandowski, Thomas Müller ve Douglas Costa topu filelere gönderdi.

Böylelikle Bayern Münih penaltı atışları sonucunda rakibine 4-3 üstünlük sağlayarak tarihinde 18. kez Almanya Kupası’nı kazandı. Borussia Dortmund ise üst üst üçüncü kez finale kaldığı kupada bu kez de galip gelemedi.

Karşılaşma sonunda Bayern Münih’in teknik direktörü Josep Guardiola sevinç gözyaşlarını tutamadı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”