Per. Mar 28th, 2024
AKP Gene BAskanı Binali yıldırım

AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçilen Binali Yıldırım, yaptığı teşekkür konuşmasında, “AK Parti’nin yeni genel başkanı olarak, bana emanet ettiğiniz bu mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum.” dedi.

Yıldırım, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde bin 405 delegenin oyuyla Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından, bir teşekkür konuşması yaptı.

“Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur”

Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Rabbim bu ağır sorumluluğu, bu büyük emanetin gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürürken büyük bir şeref ve bahtiyarlık duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur, geleceğimiz aydınlıktır. Bu kutsal emanetin aynı derecede sahibi, sorumlusu, takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz, kutlu yürüyüşümüz hayırlı, uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, nefesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur.

Kongrede salonu dolduran, salona sığmayan on binlerce partiliye ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, “Yurt içinden, yurt dışından gelerek bu demokrasi şöleninde bu coşkuyu paylaşan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar AK Parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime, gönül veren vermeyen herkese, aziz milletime şükranlarımı sunuyorum.”

“AK Parti bugünlere kadınlar sayesinde geldi”

Yaptığı teşekkür konuşmasında kadınlara özellikle teşekkür eden Yıldırım, “AK Parti, bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede, beldelerde, ilçelerde, illerde, Genel Merkezde fedakarca gece-gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza, AK kadınlarımıza teşekkür ediyorum özellikle.

Geleceğimiz olan gençler, AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonunu gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe, evelallah bize karada da havada da denizde de ölüm yok.” diye konuştu.

“Gerçek bir vefa örneği yaşanmıştır”

Yıldırım, “Bu kongre, bizim ne kadar büyük, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği, bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır.” dedi.

Güvenlik kuvvetlerine teşekkür

Yıldırım, Türkiye’nin bütünlüğü, bağımsızlığı, milletin huzur ve güvenliği için sınır kapılarında, Güneydoğu’da gece gündüz çalışan güvenlik kuvvetlerine de teşekkür etti.

Kendisine ve partisine duyulan güvenden ötürü şükranlarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ya Rabbim bu topraklarda yaşayan bir kardeşimin dahi gönlünü kıracak hizmetlerden bizleri muhafaza eyle. Rabbim, bizlere gönüller yaparak hizmet etmeyi nasip eyle. Bu kongre, bizim ne kadar büyük, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır.”

Büyük Türkiye ailesi hedefi için çekirdek ailesini ihmal edebileceğini ifade eden Yıldırım, bu nedenle de eşi ve çocuklarına kendisine gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür etti.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”