Cum. Nis 19th, 2024

1- Dünya İnsani Zirvesi başlıyor

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60’a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla, küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Dünya İnsani Zirvesi’nin açılışına katılacak.

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zirve kapsamında, “Suriyeli Mültecilerin Krizine Çözüm Bulunması Bakımından İnsana Yakışır İşlerin Merkezi Rolü: ILO Deneyimleri” paneline katılacak.

– Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen, TİKA, AFAD, Türk Kızılayı’nın çalışmalarını yansıtan, Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı, video ve interaktif alanlarla desteklenen “Turkey, A Nation United for Humanity/İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye” sergisi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılacak.

– Zirve kapsamında “Doğu-Batı Orkestrası”, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezinde “Acil Durumlarda ve Uzun Dönemli Krizlerde Eğitim” konulu özel oturuma katılacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile görüşecek.

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’e çelenk koyma törenine katılacak.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Tahran’ı ziyaret edecek, İran, Hindistan ve Afganistan’ın liderleri arasında Çabahar Limanı’yla ilgili işbirliği anlaşması imzalanacak.

2-Yemen’deki gelişmeler izleniyor.

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

4- Güney Kıbrıs Rum kesiminde yapılan milletvekili seçimlerinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’nın daimi sergisinin açılışına katılacak.

2- Yönetmenliğini Eray Koçak’ın, yapımcılığını Limon Film’in üstlendiği, önümüzdeki günlerde Fox TV’de yayınlanacak olan “Hayat Sevince Güzel” dizisinin basın toplantısı Çeşme’de gerçekleştirilecek.

3- Yazar Sibel Eraslan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Aykut Ertuğrul’un “100 Yüze İmza ve Söyleşi” programında “Babam İçin Beyaz Bir Kuğu” öykü kitabı hakkında konuşacak ve imza gerçekleştirecek.

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri” temalı “5. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı”nın açılış programına katılacak.

SPOR

Bugün gündemde neler var? (23.05.2016)

Bugün Türkiye gündeminde neler var? İşte öne çıkan gündem maddeleri.

1-Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan’da sürüyor.

2- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın (Roland Garros) ana tablo maçları devam ediyor.

3- PTT 1. Lig’de play-off yarı final rövanşında Multigroup Alanyaspor-Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Vartaş Elazığspor maçları oynanacak.

4- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

5- Atletizmde Turkcell Süper Lig 1. Kademe yarışları Mersin’de başlıyor.

Etiketler: gündem özeti, gündem, bugün gündemde neler var, 23 mayıs 2016 gündem

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”