Per. Mar 28th, 2024

orhan-kemal-sanat-oduluOrhan Kemal sanat ödülleri başvuruları başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Orhan Kemal anısına düzenlediği Orhan Kemal Sanat Ödülleri, bu yıl 5 dalda verilecek. Resim, şiir, deneme, fotoğraf ve öykü dallarında düzenlenen yarışmaya başvurular başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın Çukurova Edebiyatçılar Derneği ile işbirliğinde, Adanalı romancı ve hikaye yazarıOrhan Kemal anısına düzenlediği Orhan KemalSanat Ödülleri Yarışması için başvurular 1 Temmuz 2016 tarihine kadar kabul edilecek. Bu yıl resim, şiir, deneme, fotoğraf ve öykü olmak üzere toplam 5 dalda gerçekleştirilecek yarışmaya katılmak isteyenlerin, başvurularını Atatürk Parkı içindeki 75. Yıl Sanat Galerisi’ndeki görevlilere teslim etmesi yeterli olacak.

“ORHAN KEMAL ÜRETTİKLERİYLE ÖLÜMSÜZDÜR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Orhan Kemal Sanat Ödülleri başvurularının başlamasıyla ilgili mesajında Orhan Kemal’in Çukurova’nın bereketli topraklarının yazarı olduğunu anımsatıp, Türk dilini ustalıkla kullandığını ve ürettikleriyle Türkçe’nin gelişmesine çok büyük katkılar sunduğunu belirtti.

Sözlü, “İnsanların ölümsüzlüğü ürettikleri eserlerle olur. Orhan Kemal de ürettikleriyle ölümsüzdür. Beş dalda düzenlediğimiz Orhan Kemal Sanat Ödülleri Yarışması güzel bir amaca hizmet etmektedir. Türkçeyi yaşatan, eserler ortaya koyan Orhan Kemal’ler çıkmaya devam edecektir. Bu yarışmaya katılım sağlayan öğrenci, öğretmen, yazar ve fotoğraf sanatçılarına başarılar diliyorum” dedi.

ADANA ÇOCUKLARI CUMHURİYETİ ÇİZİYOR

Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’nün başkanlığında yürütülecek Orhan Kemal Sanat Ödüllerikapsamındaki Orhan Kemal Resim Yarışması’na, ilkokul öğrencileri katılabilecek. “Adana Çocukları Cumhuriyeti Çiziyor” konulu resim yarışmasında eserler A3 ve A4 ebadındaki kağıtlara her türlü resim ve boya malzemesiyle yapılabilecek. Bu yarışmada dereceye girecek öğrencilere diz üstü bilgisayar ve tablet bilgisayar ödülü verilecek.

“ADANAM VE PORTAKAL ÇİÇEĞİ”

Ortaokul öğrencilerine yönelik Orhan Kemal Şiir Yarışması’nda ise “Adanam ve Portakal Çiçeği” teması işlenecek. Serbest şiir tekniğiyle yazılacak şiirlerin yarışacağı bu etkinliğe her öğrenci bir eserle katılabilecek. Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve yayınlanmamış olması şartı aranacak. Ödüle değer görülen şiirlerin sahibi öğrencilere, dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarlar armağan edilecek.

ORHAN KEMAL’İ ANLAMAK

Orhan Kemal Öykü Yarışması ise Türkçe ve edebiyat öğretmenleri arasında geçecek. Öğretmenler“Orhan Kemal’i Anlamak” konulu denemelerini A4 boyutunda iki sayfayı geçmeyecek şekilde kaleme alacak. Bu yarışmanın birincisi diz üstü bilgisayarla ödüllendirilecek.

ADANA DOĞA-KÜLTÜR-İNSAN

Adana’nın doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel değerlerinin bahar temasıyla işlenmesini amaçlayanOrhan Kemal Fotoğraf Yarışması’na fotoğrafçılar “Adana’da Doğa-Kültür-İnsan” konulu eserleriyle katılabilecek. Son bir yıl içinde çekilmiş olan eserler en az 20X30 cm boyutunda renkli baskı olarak teslim edilecek. Yarışmayı kazanan eser sahibine dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

ORHAN KEMAL ÖYKÜ YARIŞMASI

Orhan Kemal Öykü Yarışması da edebiyat dünyasına yeni yazarlar, yeni öyküler kazandırmak, öykücülüğün genç kuşaklarca sürdürülmesini teşvik etmek, okuyan, düşünen ve yazan gençliğin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor.

Öykü yarışmasının seçici kurulunda Buket Uzuner, Onur Caymaz, Zafer Doruk, Halise Tekbaş veMazlum Vesek görev yapacak. Yarışmada çağdaş bir dil ve anlatım gücünün varlığı, öykü konusunun özgün, Orhan Kemal’ın sanat ve dünya görüşüne karşıt ve aykırı olmamak koşuluyla her dalda yazılmış olması şartları aranacak. Yarışmada dereceye girecek eserin sahibine para ödülü ve plaket verilecek.

Orhan Kemal Sanat Ödülleri’nin seçici kurulları eylül ayında değerlendirmelerini tamamlayacak, ödüller ekim ayında yapılacak törenle sahiplerine sunulacak.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”