Cum. Nis 19th, 2024

Canlı bombaları psikoterapi ilaçları ile ikna etmişler
İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen operasyonda ele geçirilen ilaçlar arasında bulunan psikoterapi ilaçlarının, PKK tarafından canlı bomba eylemcilerini ikna amaçlı kullanıldığı belirtildi.

Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, terör örgütü PKK üzerinden yurt dışına gönderdikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 32 ilde 266 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 107 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Operasyonda ele geçirilen 40 milyon lira değerinde 110 bin kutu ilaç, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünün Kumkapı’daki deposunda basına gösterildi.

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve kaçakçılık” iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, SGK’yı 250 milyon lira zarara uğrattıkları ileri sürülüyor.

Suç örgütü üyelerinin, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları kaçakçılar ve terör örgütü PKK üzerinden Irak ve Suriye’ye gönderdikleri, bu ilaçların bir kısmının da daha sonra uluslararası kaçakçılar üzerinden Özbekistan ve Hindistan gibi ülkelere yollandığı iddia ediliyor.

Psikoterapi alanında kullanılan ilaçların, terör örgütü PKK tarafından canlı bomba eylemcilerini ikna amaçlı kullanıldığı belirtildi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”