Cum. Mar 29th, 2024

Wolf Creek Konusu – Tanıtım (Dizi 2016)

Wolf Creek Konusu – Tanıtım (Dizi 2016)
Avustralya yapımı olan ve Stan kanalında yayınlanan ‘Wolf Creek’ Greg McLean tarafından oluşturulan psikolojik gerilim, korku ve drama türündeki dizilerden biridir.

Dilimize “Kurt Kapanı” olarak tercüme edilen dizi Avustralyalı yapımcı, yönetmen ve senarist Greg McLean’in yönettiği aynı isimli filmin uyarlamasıdır. 2005 yılında “Wolf Creek” ve 2013 yılında “Wolf Creek 2” olarak iki adet filmi çekilmiştir. Senaryosu Peter Gawler ve Felicity Packard tarafından geliştirilen dizinin çekimleri McLean ile birlikte Tony Tilse (Ash vs Evil Dead) tarafından yapılmıştır. Peter Gawler ve Elisa Argenzio yapımcı, Greg Haddrick, Jo Rooney, Andy Ryan, Nick Forward ve Rob Gibson ise yönetici yapımcı olarak hizmet vermektedir. Bölümleri ortalama 43-61 dakika süren dizinin üretimini Screentime ve Emu Creek Pictures şirketleri yapmaktadır.

Orijinal filmin her ikisinde de başrol oynayan Avustralyalı aktör John Jarratt dizinin de yıldızıdır. Logie ödüllü aktör ayrıca 2007 yapımı “Rogue” filmi ile de bilinir. Ayrıca başrollerde “11.22.63” dizisinde “Marina Oswald” karakterini canlandıran Lucy Fry ve en iyi “Gannicus” karakteri ile bilinen Spartacus dizisinin karizmatik oyuncusu Dustin Clare rol almaktadır.
Yinelenen rollerde ise beş kez AACTA, dört kez de Logie ödülü kazanan Deborah Mailman (Black Comedy, Cleverman), Maya Stange, Damian De Montemas, Miranda Tapsell (Cleverman), Robert Taylor (Longmire), Matt Levett, Richard Cawthorne, Rachel House, Jessica Tovey (Wonderland), Eddie Baroo, Alicia Gardiner ve Fletcher Humphrys rol almaktadır.
12 Mayıs 2016 tarihinde tüm bölümleri yayınlanan dizinin ilk sezonu toplam altı bölümden oluşmaktadır. Eleştirmenler tarafından olumlu notlar alan dizinin IMDB puanı 291 oy ile 10 üzerinden 7,3 olarak görünmektedir.

19 yaşında Amerikalı bir turist olan Eve (Lucy Fry) Mick Taylor (John Jarratt) isimli çılgın bir seri katil tarafından hedeflenmiştir. Saldırıdan sağ kurtulmuş ve intikamını almaya yemin etmiştir.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”