Per. Nis 18th, 2024

Bugün gündemde neler var? (21.06.2016)

21 Haziran 2016 gündem özeti şöyle;

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah’ı kabul edecek ve STK temsilcileri ile iftar yapacak.

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşacak, Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gagauz Özerk Bölgesi Yeri Başkanı İrina Vlah’ı Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.

– Yıldırım, Valilik ile partisinin il teşkilatını ziyaret edecek, yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katılacak ve Ağrı Stadyumu’nda vatandaşlarla iftarda buluşacak.

2 – CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine başlanacak.

EKONOMİ

1 – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Girişimci İşadamları Vakfı iftar programına katılacak.

2- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu haziran ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

– TÜİK, 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nden araştırma geliştirme faaliyeti için ayrılan ödenek ve harcamaları açıklayacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile yapacağı görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyecek.

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

3- Suriye’de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

4- Yemen’deki gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Yönetmenliğini Serdar Gözekli’nin üstlendiği Muna filminin basın gösterimi yapılacak.

2- İnci Eviner’in “İçinde Kim Var” isimli retrospektif sergisinin basın toplantısı İstanbul Modern Sinema Salonu’nda gerçekleştirilecek.

3- Dr. Necdet Subaşı, Diyanet Vakfınca “35. Kitap ve Kültür Fuarı” kapsamında düzenlenen Beyazıt Ramazan Sohbetlerinin konuğu olacak.

4- Yazar Vehbi Vakkasoğlu Eyüp Belediyesince, Eyüp Meydanı’nda düzenlenen Sohbet Meclisi’nde konuşacak.

5- Grup Tillo “Divan-ı Hani” albümünün galası Üsküdar Belediyesince Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak.

6- Fas asıllı Fransız şarkıcı Hindi Zahra, “Ramazanda Caz” kapsamında Zorlu PSM’de konser verecek.

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda D Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izleyecek.

– Şampiyonada ayrıca C Grubu’nda Ukrayna-Polonya ve Kuzey İrlanda-Almanya ile D Grubu’nda Hırvatistan-İspanya maçları oynanacak.

2- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nin hazırlıkları kapsamında Filipinler ile karşı karşıya gelecek.
Etiketler: gündem özeti, gündem, 21 haziran 2016 gündemi

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”