Sal. Nis 16th, 2024

Türk vekilden skandal açıklama
Ermeni tasarısını onay veren 11 Türk’ten birisi olan Aydan Özoğuz, Türkiye’nin değil, Almanya’nın temsilcisi olduğunu söyledi. Özoğuz’un, “Bizden Türkiye’yi temsil etmemizi beklemesinler, biz Almanya’yı temsil ediyoruz” ifadeleri tepkiye yol açtı.

Alman Federal Meclisinde kabul edilen Ermeni soykırımı yalanına evet oyu veren 11 Türk’ten Aydan Özoğuz yaptığı açıklamalarla tepki topladı. Alman ajansı Deutsche Welle’ye konuşan Özoğuz, ‘Bizden Türkiye’yi temsil etmemizi beklemesinler’ dedi.

‘Türkiye’yi temsil etmemizi beklemesinler’

Özoğuz, ‘Alman parlamentosunda görev yapan bir vekil olarak ve pek çok Türk kökenli vekilin de aynı şekilde düşündüğünden yola çıkarak; bizden Türkiye’yi temsil etmemiz beklenmemeli, bu doğru bir beklenti değil’ diye konuştu.

‘Biz Almanız’

turk-vekilden-skandal-aciklamaAydan Özoğuz, ayrıca Almanya’daki Türkleri Türk oldukları için değil Almanya’da yaşadıkları için temsil ettiklerini savunarak, ‘Biz Alman vekilleriz, buradaki Türk kökenlileri tabii ki savunacağız. Çünkü onlar buranın insanları, burada yaşıyorlar. Onların buradaki haklarını savunmamız, onlar için eşit yurttaşlık istememiz son derece doğal. Ama bu demek değildir ki Türkiye politikası yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Almanya Türkiye ile anlaşmasında mutabık kalmak istiyor

Özoğuz sözlerine şöyle devam etti;

‘Almanya Türkiye ile yaptığı anlaşmada mutabık kalmak istiyor. Bu yolla mülteci sorununun büyük ölçüde çözülebileceğine inanıyor. Ancak yaşanan gelişmelere paralel başka alternatifler de rafa kalkmış değil’

Alıntı : http://beyazgazete.com/haber/2016/6/9/turk-vekilden-skandal-aciklama-3324699.html

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”