Cum. Mar 29th, 2024

Bugün gündemde neler var? (10.07.2016)

Bugün gündemde neler var? İşte öne çıkan gündem maddeleri.

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Toplantısı’na katılmak üzere Roma’ya gidecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı açılış törenine katılacak.

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Çin Halk Cumhuriyeti’nde katıldığı 2 gün süren G20 Ticaret Bakanları Toplantısı, sonuç bildirisinin kabulüyle sona erecek. Bakan Zeybekci, toplantı kapsamında bazı ikili görüşmelerde bulunacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama, İspanya Kralı 6. Felipe, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve muhalefet liderleri ile ayrı ayrı görüştükten sonra ülkenin güneyindeki Cadiz’deki Rota askeri deniz üssünü ziyaret edecek.

2- Suriye’deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

3- Yemen’deki gelişmeler izleniyor.

SPOR

1- Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, Portekiz ile Fransa arasında yapılacak final maçıyla tamamlanacak.

2- Avrupa Atletizm Şampiyonası Hollanda’da sona erecek.

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, Büyük Britanyalı Andy Murray ile Kanadalı Milos Raonic arasında yapılacak tek erkekler finaliyle sona erecek.

4- Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix’i koşulacak.

5- Bu yıl 103’üncüsü düzenlenen yol bisikletinin en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu’nun dokuzuncu gününde 184,5 kilometrelik Vielha Val d’Aran (İspanya) – Andorre Arcalis (Andorra) etabı geçilecek.

Etiketler: gündemde neler var, 10 temmuz gündemi, gündem oku, türkiye gündemi

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”