Cts. Nis 20th, 2024

Bugünün gündemi (11.07.2016)Bugün gündemde hangi haberler var?

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

– İtalya Senatosu’nda “Teröre Karşı Bir Strateji. Akdeniz Barışı, Diyalog ve İşbirliği” seminerine iştirak edecek olan Kahraman, daha sonra İtalya Senato Başkanı Pietro Grasso ve İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini ile ayrı ayrı görüşecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanıyor.

– Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu kabul edecek Yıldırım, partisinin Ankara İl Başkanlığındaki Siyaset Akademisi Eğitim Programı’na katılacak, ardından AK Parti Genel Merkezi’ndeki Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

EKONOMİ

1- Hazine, 2 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 4,35 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracı ile 10 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 5,30 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1-Srebrenista soykırımının 21. yılı

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, soykırımın 21. yılı dolayısıyla düzenlenecek anma ve cenaze törenine iştirak edecek.

(Srebrenitsa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

– Gentiloni, daha sonra Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi’nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab’la bir araya gelecek.

3- Suriye’deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

4- Yemen’deki gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. oturumu kapsamında düzenlenecek “Kültür Varlıklarının Korunması Konusunda Ülkemiz Mevzuatı 1970-1972 Sözleşmesinin Komşu Ülkelerle Karşılıklı Uygulanması” konulu panele ve sonrasında düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

2- İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali ödül töreni Avusturya Kültür Ofisi’nde gerçekleşecek.

SPOR

1- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

ÖZEL HABER

1- “Türk vatandaşlığına geçen Suriyeliler ekonomiye katkı sağlayacak”

– Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

– “Muhalefetin ‘bu insanlar Türk vatandaşlarımızın ekmeğini elinden alacak’ gibi çok çirkin ve gerçekle ilgisi olmayan, dedikodu mahiyetindeki algı operasyonuna kapılmamak gerekir. Bu insanları buradaki iş gücüne ve ekonomiye katkı sunmaları için bir artı değer olarak düşünmek lazım”

– “Diğer dünya milletlerine tanıdığımız imkanları bu insanlardan niye esirgeyelim? Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayacaklarını düşünenlerdenim”

2- “Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor”

-SPK Başkanı Vahdettin Ertaş:

-“Gayrimenkul Sertifikaları düzenlemesi için Kurulumuz görevlendirilmiştir. İnşallah bayramdan sonra Resmi Gazete’de yayımlayarak, yürürlüğe koyacağız. Düzenleme ile birlikte kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacak”

-“İşlemlerin başladığı günden bu yana TEFAS’ta toplam 24 milyar liralık işlem hacmine ulaşıldı. 2016 yıl sonunda bir önceki yılın iki katına, 26 milyar liraya ulaşılacağını tahmin ediyoruz”

-“Bireysel yatırımcılarda elde tutma süresi üç gün, BES dahil tüm yerli yatırımcılarda elde tutma süresi yaklaşık bir ay, yabancı yatırımcılarda yaklaşık 11 ay. Otomatik katılımın devreye alınması ile birlikte Türkiye’de de elde tutma süreleri yabancı yatırımcıların elde tutma sürelerine yaklaşacak”

-“Sanayi kazandığının yüzde 63’ünü finansmana harcıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Şirketlerimizin faiz yüklerinin azaltılması gerekiyor”

3- “Enerjide büyük hacimli projeler teşvik edici”

– Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut:

– “Yerli üretim teşviklerinin gelişmekte olan ülkelerde başarılı şekilde uygulandığı ve uluslararası yatırımcı çekip teknoloji transferine imkan sağladığı ve ithalatı azalttığı görülüyor”

– “İnanıyoruz ki büyük hacimli enerji projeleri ekipman üreticilerine yatırım yapmak için ihtiyaç duydukları ölçeği sağlayarak en önemli teşvik görevi görecektir”

Etiketler: gündem, gündem başlıkları

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”