Cum. Mar 29th, 2024

Fetö’nün Darbe Girişimine Tepkiler
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili “Türkiye’deki barış ve istikrar bizim için birincil önem taşır.” açıklamasında bulundu.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili “Türkiye’deki barış ve istikrar bizim için birincil önem taşır.” açıklamasında bulundu.

Plevneliev, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin, Bulgaristan’ın hem komşusu, hem de stratejik ortağı olduğunun altını çizerek, Türkiye’de hem barış ve istikrarın hem de insan haklarının önemli olduğunu belirtti.

Plevneliev, Türkiye’deki her türlü şiddet eylemlerini kınadığını, Bulgaristan’ın bu ülkenin demokratik yoldan seçilmiş kurumlarına tam destek verdiğini kaydetti.

Bulgaristan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Türkiye’deki iç gelişmeler göz önünde bulundurularak, Bakanlık himayesinde Genelkurmay Başkanı General Konstantin Popov’un, Kara Kuvvetleri Komutanı General Andrey Botzev, Askeri İstihbarat Daire Başkanı General Svetoslav Daskalov ve Askeri Polis Müdürü General Borislav Sertov ile toplantı yaptığı ifade edildi.

Savunma Bakanı Nikolay Nençev, Başbakan Boyko Borisov’un talimatı üzerine Bulgaristan-Türkiye sınırına takviye yapılarak güvenlik önlemleri alındığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığınca da başta İstanbul Atatürk Havalimanı olmak üzere Türkiye’deki tüm Bulgaristan vatandaşlarının ülkelerine dönebilmek üzere Bulgar diplomatik temsilcilikleri ile temasa geçebilecekleri bildirildi.

Bulgar basınında manşetten verildi

Bulgar basınında FETÖ’nün darbe girişiminin başarısızlığı manşetlere taşındı. Sega gazetesi, “Başarısız darbe girişimi sonrası bin 563 asker tutuklandı, 90 kişi öldürüldü” başlığını kullandı.

24 Saat ve Trud gazeteleri, darbe girişiminin bir fiyasko olduğunu okuyucularına duyururken, siyasi gözlemcilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha güçlü ve aktif çıkacağını kaydetti.

Dnevnik gazetesi, darbe girişiminde onlarca kişinin kurban olduğunu ve Türkiye ile Bulgaristan arasında uçak seferlerin geçici olarak durdurulduğunu yazdı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”