Per. Mar 28th, 2024

TEM Otoyolu’nda bayram trafiği

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşarken Ankara istikametinde yanan tır nedeniyle 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

TEM Otoylu’nun Kocaeli kesiminde trafik akışı zaman zaman durma noktasına geliyor

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek için yola çıkan vatandaşlar nedeniyle, TEM çilesi Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Ankara istikametinde yolun iki şeride düştüğü yerlerde trafik akışı zaman zaman durma noktasına geliyor.

Araçlarını yol kenarındaki tesislere park eden tır ve kamyon şoförleri trafik yoğunluğunun azalmasını beklerken, durumu fırsat bilen bazı vatandaşlar da pet şişede su satıyor.

D-100 Karayolunun Kocaeli kesiminde de uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlenirken, ve D-130 ile D-605 karayollarında da trafik normal akışında devam ediyor.

Ayrıca, TEM Otoyolu’nda 5 kilometrelik aralıklarla konuşlanan Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri de sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıp, aracı bozulanlara yardımcı oluyor.

Yanan tır nedeniyle TEM’de uzun araç kuyruğu

Bu arada, TEM Otoyolu’nda Ankara istikametine giden Amiran Berice idaresindeki ZIM-211 yabancı plakalı salça yüklü tır, Bolu Doğu gişelerine 2 kilometre mesafede henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı.

Tırın dorse kısmından dumanların yükseldiğini gören sürücü, aracı emniyet şeridine çekerek itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Bolu Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yola çıkan vatandaşlar nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanan otoyolda meydana gelen tır yangınına ulaşmakta güçlük çekti. Yangına müdahale ederek kısa sürede söndüren itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması da yaklaşık 2 saat sürdü.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği esnada ulaşımın tek şeritten sağlanması nedeniyle otoyolun Ankara istikametinde 15 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.

Bölgede görev yapan trafik ve karayolları ekipleri, yangın söndürme çalışmasının tamamlanmasının ardından trafik akışının normale dönmesi için çalışma başlattı.

Otoyoldaki ulaşım, yangını söndürme çalışmasından yaklaşık 2 saat sonra normale döndü. AA
Etiketler: TEM otoyolu, ramazan bayramı tatili, kaza, araç kuyrugu

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”