Cum. Mar 29th, 2024

Niğde Üniversitesine “Ömer Halisdemir Üniversitesi” adı verildi
Niğde Üniversitesi, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını aldı.

NİĞDE

Niğde Üniversitesine (NÜ), FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi verildi.

NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin bekasına yönelik yapılan hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden şehit Ömer Halisdemir’in kahramanlığını ve adını gelecek nesillere taşıyabilmek, tarihe not düşmek amacıyla üniversitenin adının “Ömer Halisdemir Üniversitesi” olarak değiştirildiğini belirtti.

Şehit Ömer Halisdemir gibi pek çok kahramanın isminin ve anılarının yaşatılmasının önemine işaret eden Görür, şunları kaydetti:

“Darbeci FETÖ hainlerinin sıktığı 30 kurşun onu öldürmedi, öldüremedi. Aksine, adını tarihe, Türkiye’nin hafızasına kazıdı, ölümsüzleştirdi. Ömer Halisdemir artık yalnızca anne ve babasının değil, Türk milletinin de şehidi oldu. Vatan için yüce Türk milleti için Hak’ka yürüdü. Bizler de şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı hainlere, alçaklara çiğnetmeyeceğiz. Ayrıca bu yüce millet, ülkemizin ve Niğde’nin gururu Ömer Halisdemir’i ve tüm şehitlerimizi hep şükranla ve minnetle anacak, asla unutmayacaktır.”

Üniversite yerleşkesinin giriş kapısına “Ömer Halisdemir Üniversitesi” yazılı tabela asıldı.

Muhabir: Betül Abbak

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”