Paz. Mar 24th, 2024

ankara-da-canli-bombalarin-patlama-ani_m

mahide-alas-resimleriAnkara’da iki canlı bomba kendini havaya uçurdu
İki canlı bomba operasyon sırasında kendini havaya uçurdu

Ankara’da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin “teslim ol” çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Teröristler ölü ele geçirildi.

Ankara-Haymana Yolu’nda güvenlik güçleri canlı bombalarının bulunduğu yeri tespit ederek operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda teröristler uyarıldı. Yakalanacaklarını anlayan teröristler kendilerini patlattı. Yaşanan bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

İşte Ankara’daki canlı bomba
Ankara’dan bu sabah flaş bir son dakika haberi geldi. Ankara’da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin “teslim ol” çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan’ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu.

Patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtilirken bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı araç da kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde çok sayıda çelik bilyelere rastlandı.

Söz konusu araçta teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk Bayrağı da görüldü.

Teröristlerin Ankara’da bombalı araç ve canlı bomba şeklinde eylemlere hazırlandığını belirten emniyet yetkilileri, 10 Ekim 2015’teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.

ÜÇÜNCÜ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Emniyet yetkilileri, ihbarda 3. teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile terör ve istihbarat ekiplerinin başlatılan soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”