Sal. Mar 26th, 2024

Göktürk – 1 uzaya fırlatıldı

GÖKTÜRK-1 uydusu, Fransız Guyanası’ndan Uzay’a fırlatıldı. TSK’nın uzaydaki gözü olacak olan Göktürk-1, terörle mücadeleye paylaştığı fotoğraf ve görüntülerle destek olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ile karşılayacak Göktürk-1 uydusu, Fransız Guyanası’ndan fırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle fırlatılan Göktürk-1 uydusu, terörle mücadelede TSK’nın uzaydaki gözü olacak.

GÖKTÜRK-1 GÖSTERECEK, TSK VURACAK
Göktürk-1, Türkiye üzerinden her geçişinde dünyanın çeşitli bölgelerinden aldığı fotoğraf ve görüntüleri, TSK’ya aktaracak. TSK elde ettiği verilerle terör örgütlerine karşı verdiği
mücadelede önemli bir gelişme kaydedecek.

HANGİ ALANLARDA KULLANILABİLİR
Dünyadaki benzerlerine göre oldukça yüksek çözünürlükte görüntüler aktaracak uydu, kamu kurum ve kuruluşları için çevre ve yapılaşmanın izlenmesi, tarımsal rekolte tespiti, belediyecilik uygulamaları, sınır kontrolü, kadastro faaliyetleri gibi birçok alanda uzaktan algılama görevleri yapılabilecek.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”