Per. Nis 25th, 2024

Mersin Sohbet – Sohbet Odaları
Mersin Bay ve Bayan Arkadaşlık sitesi. … En iyi bayan arkadaşlık ve sohbet siteleri olarak sizlere kolay yoldan kız arkadaş bulmanıza yardımcı oluyoruz..

mersin sohbet odasi chat odasi sohbet sitesi chat sitesi sohbet odalari chat odalari sohbet kanalı chat kanalı sohbet kanallari chat kanallari kizlarla sohbet yap

Anamur Sohbet, Aydıncık Sohbet, Bozyaka Sohbet, Çamlıyayla Sohbet, Erdemli Sohbet, Gülnar Sohbet, Mut Sohbet, Silifke Sohbet ,Tarsus Sohbet


MERSIN HAKKINDA GENEL BILGILER VERELIM BIRAZ DA..

Genel Bilgiler

Yüzölçümü: 15.485 km²
Nüfusu: 1.651.400 (2000)
Nüfus Yoğunluğu: 107
Şehir Nüfusu: 999.220 (2000)
Köy Nüfusu: 652.180 (2000)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %26,47
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %23,67
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %30,92
İl Trafik No: 33
İl Telefon Kodu: 324

Hakkında Bilgi

Mersin’ in İlçeleri: Anamur, Aydıncık, Bozyaka, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus’ tur.

Coğrafyası: Mersin Orta Akdeniz Bölgesi’ nde olup, Torosların Bolkar dağlarından Akdeniz’ e doğru, 1500 metreden başlayan mevcut platolar üzerinde halkın yaz sıcaklarından kaçarak mevsimi geçirdikleri yaylaları bol bir ilimizdir. Bunlar; Gözne, Fındıkpınarı, Mihrican, Ayvagediği, Soğucak ve Kızılbağ gibi yaylalardır.

İlin kuzeyi, Kuzeydoğu-Güneybatı istikametinde boydan boya uzanan Orta Toroslar ile çevrilidir. Bolkar Dağı, Elma Dağı, Büyük Eğri Dağı, Kızıldağ bu dağlar üzerindeki yüksek tepeleri oluşturur. Akdeniz, Mersin kıyılarında büyükçe bir kavis çizerek Mersin Körfezini oluşturur. Taşucu ve Anamur körfezleri, ilin batı kesiminde ikinci derecede önem taşıyan körfezlerdir.

İklimi: Mersin ve çevresinde, tipik Akdeniz sıcak ve ılıman iklimi hakimdir. Yaz ayları sıcak ve aşırı nemli, kış ayları ise ılık ve yağışlıdır.

Tarihçesi: Bu bölgenin en eski yazılı tarihi, Luvi, Kizzuwatna, Hitit, Asur ve Babil Krallıklarının tarihleri ile içiçedir. Daha sonraları da sırasıyla, Hitit, Urartular, Asurlular, Babiller, Lidyalılar, Persler, Seleukoslar ve Romalılar hüküm sürmüştür.

7. yüzyıldan Osmanlıların fethine kadar bu bölge, Arapların, Abbasilerin, Mısırlı Tulunoğullarının, Selçukluların, Moğolların, Haçlıların, Memlukların, Ramzanoğulları ve Karamanoğullarının eline geçmiş, 16. yüzyıldan itibaren buralar Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Ne Yenir: Mersin ilinde gelişmiş restoran modellerinde deniz ürünleri, kırmızı et yemekleri, özel kebap çeşitlerini yeme imkanları mevcuttur. Balık ızgaraları, tantuni, cezerye, kuş gözü, humus, telatür, eya dolması, şırdan, bandırma, yüzük çorbası, övelemeç özel yöresel yemeklerdendir.

Ne Alınır: Mersin ili alışveriş merkezleri açısından son derece zengindir. Mersin’ in ve ilçelerinin yöresel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşya ve tatlı çeşitleri alınabilir. El sanatlarına ait güzel örnekleri halılarda, kilim çeşitlerinde ve rengarenk yazmalarda görmek mümkündür.

Mersin’ e nasıl gidilir?

Karayolu: Karayolu ile bütün illere bağlantısı vardır. Otogar Tel: (+90-324) 238 16 48

Havayolu: Adana Şakirpaşa Havaalanı Mersin’ e 69 km., Tarsus’ a 32 Km. olup, yurtiçi ve yurtdışına düzenli olarak uçak seferleri yapılmaktadır.

Denizyolu: Mersin Limanından Uluslararası 100′ ün üstünde liman ile denizyolu bağlantımız mevcut olup, uluslararası nitelikte liman hizmetleri verilmektedir. Taşucu Limanımızdan düzenli olarak deniz otobüsü ile seferler yapılmaktadır. Liman Tel: (+90-324) 233 32 72

Demiryolu: Mersin; demiryolu vasıtasıyla bir çok ille birlikte, uluslararası bağlantılara sahiptir. İstasyon Tel: (+90-324) 451 35 10

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”