Sal. Nis 23rd, 2024

Kedi Sahiplenmenin Altın Kuralları
Kedi sahiplenmek yapabileceğiniz iyi aktiviteler arasında olacaktır. Fakat başlamadan önce şunu söylemekte fayda görüyoruz. Kediler bizim minik dostlarımız olarak hayatımıza renk katarlar. Onlar misafirlerinizi eğlendirmek amacıyla alacağınız bir süs eşyası değildir. Duyguları, hisleri ve sinir sistemleri olan öğrenebilir canlılardır. Dolayısıyla onlara bu minvalde yaklaşıp amacınızı belirlemeniz gerekir.

Aksi halde ne kediniz ne de siz mutlu bir birliktelik yaşayamazsınız. Öncelikle kedi sahiplenmek için önünüzdeki birkaç seçenek olduğunu belirtelim.

Sokak Kedisi Sahiplenmek
Bunun için dikkatli bir süreç yaşamak gerekiyor. Özellikle kedinin doğal yaşantısını rahatsız etmeden kendinizi ona alıştırmalısınız. Ortalama bir hafta 10 gün boyunca her an onunla ilgilenmeniz size alışmasını sağlayabilir. Düzenli ziyaretler burada önemli. Sokak hayvanlarının veteriner kontrolünü ve gerekli tedavilerini aksatmadan sahiplenilmesi en önemli husustur.

Aynı zamanda sokakta gördüğünüz yavru kedilerin tamamı bakıma muhtaç değildir. Aksine annelerinin onları beslediklerini unutmamak gerekir. Birçok kişi bu yavru kedileri alıp sahiplense dahi annelerinden ayırmak psikolojik bir yıkıma sebep olabilir.

Barınaklardan Kedi Sahiplenmek
Barınaklarda bulunan sahipsiz kedilerden birisini sahiplenmek bir kedinin hayatını tamamıyla değiştirmek anlamına geliyor. Sevgiye muhtaç canlılardan birisine evinizi açmanız onun için son derece müthiş bir deneyim olacaktır.

Sahiplendirilen Kedilerden Birisini Almak
İnternetin gelişmesiyle beraber çok sayıda kedi sahiplendirilerek yeni yuvalar aranıyor. Dolayısıyla bunlardan birisine talip olabilir ve bakabileceğiniz doğrultuda kedinize kavuşabilirsiniz.

Kedi Sahiplenirken Bilmeniz Gerekenler

Kedi sahiplenmek son derece kolay iken bu sorumluluğu alırken dikkat etmeniz gereken noktaları şöyle sıralayalım.

Veteriner Kontrolleri ve Kedinizin Sağlığı
Öncelikli olarak sahiplenmenizi takiben bir veteriner kontrolü ve eksik aşıların tamamlanması söz konusu olacaktır. Bu süreç olası bit, pire, iç ve dış parazitler içinde önemlidir. Sonrasında ise rutin aralıklarla kontroller başlar.

Kedinizin Cinsi, Yaşı ve Nitelikleri
Her kedi farklı bir cinse, yaşa ya da özelliklere sahip olabilir. Bu nedenle kediniz hakkında detaylı bilgiyi veterinerinizden temin edebilirsiniz. Beslenme şartları ve bakım detayları hakkında bilgi sahibi olmadan kedinizi sahiplenmeyin.

Sorumluluk
Kedi sahiplenmek ilk başta eğlenceli görünüyor olabilir. Onunla oyun oynamadığınızda eşyaları tırmalayabilen, sürekli oyun oynamak isteyen, gece uyumayan, dışarı çıkmak için bağıran bir minik dostla iyi geçinebileceğinizden emin olmalısınız.

Maddi Yükümlülük
Veteriner masrafları, olası hastalıklarda müdahale masrafları, mama ve benzeri ihtiyaçlar her zaman sizin için maddi bir bütçe gerektirecektir. Manevi anlamda onu doyurmanız kadar maddi olanaklara da ihtiyaç duyulacaktır.

Maneviyat
Her kedi sahibiyle arasında müthiş bir bağ kurar. Bu iletişimin yıllar boyunca sürmesi ise karşılıklı olarak sevgiye bağlıdır. Eğer kedinize saygı ve sevgi gösterirseniz sorunsuz bir birliktelik yaşayabilirsiniz. Özellikle manevi anlamda onun beklediği ilgiyi, sevgiyi ve şefkati ondan mahrum bırakmamanız en önemli husustur.

SİZDE HAYVANDOSTLARINA YARDIMCI OLMAK İÇİN KEDİ SAHİPLENME HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK YAZMALISINIZ…

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”