Cum. Mar 29th, 2024

Tel Rıfat nerede ve neden önemli? Tel Rıfat haritası… Cumhurbaşkanı’ndan yeni operasyon sinyali…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincar’dan sonra Tel Rıfat’a da operasyon yapılacağının sinyalini verdi. Erdoğan, AK Parti’nin Trabzon’daki il kongresinde “Kontrol altına alınıp hedefe ulaşılacak” dedi. Bu gelişmenin ardından “Tel Rıfat nerede ve haritası” en çok aratılan konu oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Sincar için düğmeye basılacağını söyleyip bugünkü konuşmasında operasyonun başladığını söyledi. Ardından da bugünkü Ak Parti Tarbzon İl Kongresi’nde Tel Rıfat için önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridorunu Akdeniz’e bağlama çabasını kestik. Kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından gözler Tel Rıfat’a çevrildi. Gündemi yakından takip eden vatandaşlar “Tel Rıfat nerede ve neden önemli?” sorusunu sorarken Tel Rıfat’ın haritasını da merak etti.

TEL RIFAT NEREDE?

Tel Rıf’at, Halep ilinin kuzeyinde, Halep’ten 40 kilometre uzaklıkta, kuzeybatı Suriye’de bulunan bir şehirdir. Tel Rıfat’ın hemen kuzeyinde Kilis bulunuyor. Hemen batısında da Afrin yer alıyor.

TEL RIFAT HARİTASI

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”