Cum. Nis 19th, 2024

Teff tohumlu çayın faydaları nelerdir?


Teff tohumlu çay son dönemde popüler hale gelen çaylardan biri oldu. Zayıflamak isteyenlerin çeşitli bitki çaylarına yönelmesiyle en fazla tercih edilenlerden biri olan teff tohumlu çay, diyet sürecinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Peki teff tohumlu çayın faydaları ve zararları nelerdir?
metin boyutu
metni yazdır
Son dönemde popüler hale gelen teff tohumlu çay özellikle zayıflamak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Dünyaca ünlü sinema yıldızlarının da kullandığı ürünlerden biri olan teff tohumlu çay, başlı başına zayıflatmıyor ancak diyet sürecinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Bu çayın bir çok faydasını saymak mümkün. İşte merak edenler için teff tohumlu çayın faydaları ve zararları…

Teff tohumu nedir?

Çaya adını veren teff tohumu besin değeri oldukça yüksek bir tohum türüdür. Oldukça besleyici olan bu tohum kalsiyum, lif, protein ve antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde gluten bulunmayan teff tohumunun vücut tarafından sindirilmesi de oldukça kolaydır.

Teff tohumlu çay ise içerisinde bu tohumla birlikte 20 adet bitki bulundurmaktadır. Zayıflamaya yardımcı olması ile tercih edilen teff tohumlu çay aynı zamanda vücuttan toksinlerin atılmasında, sindirimi düzenlemede, doygunluk hissi yaratmada yardımcı olur. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere tek başına zayıflatmaz. Diyete yardımcı bir ürün olarak tercih edilmelidir.

Faydaları nelerdir?

Dünyada ve Türkiye’de pek çok ünlü tarafından kullanılan teff tohumlu çay öncelikle ödem atmaya yardımcı oluyor. Yine içinde bl miktarda protein bulundurması, amino asitler bakımından zengin olması sebebiyle doygunluk hissi yaşatıyor. Kalsiyum bakımından da oldukça zengin olan teff tohumu hayatında süt ürünlerine yeteri kadar yer vermeyenlere alternatif bir kaynak sağlıyor. Ayrıca sindirimi düzenliyor ve sistemin daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”