Sal. Nis 16th, 2024

Corona virüs salgını nedeniyle şehirler arası yolculuklar seyahat izin belgesi ile yapılabiliyor. Belgeyi almak için e Devlet ekranıda yeni bir sayfa erişime açıldı. e Devlet sayfasından ile seyahat izin belgesi çıktı olarak ya da PDF formatında alınabilecek. Peki seyahat izin belgesi nasıl alınır, kimler alabilir?

Corona virüsü sebebiyle şehirler arası otobüs yolculuğuna ilişkin kurallar yeniden düzenlendi. Buna göre valiliklerin uygun gördüğü koşullara sahip olanlar dışında şehirler arası otobüs yolculuğu yapılamayacak. Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar başvurabilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

*Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında

E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Otobüs veya uçakla şehir dışına çıkmak isteyenlerden doktor kararıyla tedavi için şehir dışına sevk edilmiş olanlar, birinci dereceden yakını vefat etmiş veya ağır hasta olanlar, son on beş gün içerisinde ilimize gelmiş, ilimizde kalacak yeri olmayanlar için belgelerini ibraz etmek koşuluyla otobüsler veya uçakla seyahat edebilme haklarına sahip oluyorlar.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”