Cum. Mar 29th, 2024

İBB iştiraki Spor İstanbul’un organizasyonu binlerce kişiyi Caddebostan’da bir araya getirdi.

Yeni normal dönemde yüksek hijyen standartlarıyla koşulan İstanbul’u Koşuyorum Caddebostan Etabı Gazi Koşusu’nun startını; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Cem Müslüm Cebeci ve Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarkan Mercül verdi.

200 kişinin görev aldığı, kontenjan sınırı hızla dolup kapanan ve  10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen çipli koşuda, Kadınlar Genel Klasman Kategorisi’nde 37:07 dakikalık derecesi ile Emine Hatun Mechaal bitiş çizgisine ilk ulaşan koşucu oldu. 39:38 dakikalık derecesi ile Damla Çelik ikincilik kürsüsüne çıkarken, 40:56 dakikalık derecesi ile Şilan Ayyıldız yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Erkekler Genel Klasman Kategorisi’nde ise birincilik kürsüsüne 30:49 dakikalık derecesi ile Murat Emektar çıkarken, 31:34’lük derecesi ile Abdullah Tuğluk ikinci, 33:08’lik derecesi ile Güneş Nalbantoğlu üçüncü olarak yarışı tamamladı. Etkinlikte ayrıca Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur da sporcularla birlikte koştu.

Nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayan etkinlik, renkli bir Pazar gününe sahne olurken ödül töreninin ardından son buldu. Elektronik zamanlama çipleri ile yarış derecelerinin ölçüldüğü “İstanbul’u Koşuyorum” Caddebostan Etabı’nda Genel Klasmanda kadınlar ve erkeklerde 1.’ye 1.000 TL, 2.’ye 750 TL ve 3.’ye 500 TL para ödülü verildi.

İstanbullular gerçekleştirilen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu ve ‘İstanbul’u Koşuyorum’ Caddebostan Etabı Gazi Koşusu ile hem yarıştılar hem de eğlenceli ve sportif bir hafta sonu yaşadılar.

YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR

Bu yılki ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serisi, biri özel etap olmak üzere 4 etaptan oluşuyor. “İstanbul’u Koşuyorum” 5. sezonun ilk yarışı Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile mart ayında gerçekleştirilmişti. Caddebostan Etabının ardından kayıt kontenjanları şimdiden dolan yarışlar; serinin son ayağı olan Üsküdar Etabı ile son bulacak. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen