Per. Nis 25th, 2024

Son yıllarda giderek daha fazla tercih edilmeye başlanan çift terapisi; ilişki ve evlilik terapisi olarak da adlandırılmaktadır. Bireyler çift terapisini, ilişkiden bekledikleri huzuru sağlamak, sağlıklı bir ilişki oluşturmak ya da var olan sorunlarını çözümlemek gibi amaçlarla tercih etmektedirler. Bunların dışında yaşanılan cinsel problemlerin tespit ve tedavisi de çift terapi seanslarında ele alınır.

Benzer fikir ve duygulara sahip çiftler bile bazı problemler söz konusu olduğunda bocalayabiliyorlar. Farklı kültür ve aile yapısında yetişip sonrasında bambaşka kültür veaileden gelen bireyle aynı çatı altında “bir” olma durumu çoğu zaman bireylerin tek başlarına çözümleyeceği kadar zordur. Öncelikle şunu da asla göz ardı etmemek gerekir ki çift sorunları bireylerin kişisel sorunlarından da kaynaklanabilir.Bu gibi durumlarda partnerlerden birinin veya her ikisinin çift terapisinin yanında bireysel terapi de alması gerekebilir.

Çift terapisinde, bireylerin partnerlerine yönelik duygu ve davranışlarının güçlendirilmesi, sorunların çözümüne farklı bakış açıları getirilmesi, aynı dili konuşmalarının sağlanmasıamaçlanmaktadır. Terapist, çiftler karşısında hakem görevi görmez, taraf tutmaz ve kendi duygu ve düşüncelerini paylaşmaz. Ana hedef, kişilerin sağlıklı iletişim kurmayı ve dinlemeyi öğrenmesi; trip atma, laf sokma, duygu sömürüsü yapma gibi hiçbir işlevi olmayan iletişim türünden vazgeçmesidir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen