Cum. Nis 19th, 2024

Her insan içerisinde bulunduğu bir hayat vardır. Doğrusuyla yanlışıyla, iyisiyle kötüsüyle. Bir öğrenci olabilirsiniz veya çalışan bir birey ya da bir ev hanımı. Peki yaşadığınız hayattan memnun musunuz? Memnun değilseniz, memnun olabileceğiniz hayata erişmek için neler yapıyorsunuz? Size ufak bir sır vereceğim, belki de bunu biliyorsunuz ama yine de söylemek isterim. Adım atmadan varmak istediğiniz noktaya erişemezsiniz.

Bulunduğunuz alan rahattır, bulunduğunuz alan alışılmıştır. En azından nereden ne geleceğini bilirsiniz. Ama bulunduğunuz yerde yani, konfor alanında, kalmaya devam ederseniz ilerleyemeyeceksiniz. Ya da şikayetçi olduğunuz derdinizden kurtulamayacaksınız. Bir adım atmadıkça ilerleme sağlayamayacaksınız. Bu adımı atmak biraz yorucu olacak. Bu adımı atmak biraz riskli de olabilir. Ama daha güzel ve daha huzurlu bir hayat için biraz yorulmak ve biraz risk almak gerekecektir. Bu risk bir öğrenci için sosyal hayattan kopup kendisini tam anlamıyla gireceği sınava odaklanmak olabilir. Sosyal medya ve arkadaş çevresini bir yıl için beklemeye almak o yaş grubu için büyük bir risk olabilir. Veya çok para kazanması gereken birinin herhangi bir işe başlayıp bir uçtan para kazanması olabilir. Şiddet gören bir kadının o evden ayrılması bir risk olabilir. Evet bunlar birer riskti ama sizi refaha taşıyacak olan davranışlardır.

Bu adımı atarken attığınız adıma inanmanız önemlidir, bunu başarabilirim demek. İnanç; o enerjiyi, hırsı, o size lazım olanı kendinize vermenize yardımcı olur. Çünkü; o esnada size birileri muhakkak o iş olmaz diyecektir. Hayal aleminde yaşama, öyle şey mi olur, nasıl yapacaksın onu diyecektir. Evet şu an bir hayal, bir istek olabilir. Ama planlı programlı bir şekilde ilerlerseniz ve gerekli araştırmaları yaparsanız başarıya bir adım daha yaklaşırsınız. Hayali gerçeğe çevirebilirsiniz. Siz devam ettikçe umudunuz da devam edecektir. Kolay pes etmemek gerekir. Zorunluluk yaşadığınız yer, hayatınızın değişmeye başladığı yerdir. Dün başaramadıysanız bu, bugün de başaramayacaksınız demek değildir. Düştünüz ama kalkabilirsiniz. Yanlış yaptıysanız doğruya bir adım daha yaklaştınız demektir.

Ve son olarak; yardım almak iyidir. Akıl akıldan üstündür. Konunun uzmanı birinden yardım almak ilerleyişinizi hızlandırır.

Bu nedenle; araştırın, risk alın, inanın, zorlandığınız yerde de yardım almaktan çekinmeyin.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen