Pts. Nis 15th, 2024

Fransa’nın Vienne şehri yakınlarında gösteri yapan Ermenistan yanlıları ile Türkler arasında çıkan arbedede 4 kişinin yaralanmasının ardından Rhone-Alpes Valiliği, Ermenilerin yoğunlukta yaşadığı Lyon’un Decines-Charpieu banliyösüne dün gece gitme girişiminde bulunan onlarca Türk göçmenin olası çatışma ihtimaline karşı engellendiğini açıkladı.

Euronews’in haberine göre, Valilik, kamu düzeninin sağlanması için çok sayıda polisin, bir Ermeni anıtının da yer aldığı bu banliyöye gönderildiğini duyurdu.

Açıklamada, çok sayıda aracın arandığı ve kimlik kontrolünün yapıldığı duyuruldu.

Kamu düzeninin kısa bir süre içinde sağlandığı kaydedilen açıklamada, “Gözdağı girişimleri ve cemaatler arası düşmanlığın bizim Cumhuriyetimizde yeri yoktur” denildi.

Vienne şehri yakınlarında gösteri yapan Ermenistan yanlıları ile Türkler arasında çıkan arbedede 4 kişinin yaralanmasının ardından Lyon bölgesinde yaşayan yüzlerce Türk, saldırıyı protesto etmek için dün akşam sokağa inmişti.

Sosyal medyada çıkan videolarda, Türk gurbetçilerin yoğunlukla yaşadığı Viennes ve Le Peage-de-Roussillon’dan toplanan Türkiye bayraklı yüzlerce eylemci, saldırıyı protesto etmek için sloganlar eşliğinde yürümüştü.

NE OLMUŞTU

Dün sabah saatlerinde Dağlık Karabağ çatışmaları için toplanan Ermeni protestocular, Vienne semti yakınlarındaki A7 otoyolunu her iki yönden ulaşıma kapatmıştı.

Trafik sıkışıklığının başlamasının ardından, trafikte kalanlarla göstericiler arasında tansiyon yükselmişti. Ermeni protestocular, işe gitmek isterken kendilerine tepki gösteren Türk asıllı Fransa vatandaşlarına saldırmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sırtlarında Ermenistan bayrağı taşıyan protestocu grubun ellerindeki sopalarla iki kişiyi aralarına alarak linç girişiminde bulunması yer alıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen