Per. Nis 18th, 2024

Seferihisar ,İzmir’in en şirin ilçeleri arasındadır. Seferihisar,tatilcilerin yazın tercih ettikleri merkezi bir tatil beldesi haline gelmiştir. Uygun fiyatlı otel ve pansiyon seçeneklerini bulabileceğiniz Seferihisar’da nerelere gidilir? Nerede konaklama yapılır? İşte, şahane Seferihisar turu…

Seferihisar‘ın, Ege Bölgesi’nde şirin bir ilçe olan Seferihisar, bir diğer adı ile Sığacık olarak da bilinir. Ziyaretçilerin yoğun olduğu ve Türkiye’nin ilk küreselleşmesinden uzak, üretmekten çok tüketilen bir yer olarak bilinen mekanlardan biri olmuştur. Uygun fiyatlı otellerin olduğu Seferihisar, denizinin temizliği ve berraklığı ile meşhurdur. Kaliteli bir hayat sürmek isteyenlerin ilgisini çekmeyi başaran Seferihisar, temiz doğasıyla kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Seferihisar’da gezilecek yerler nelerdir? Seferihisar’da neler yapılır? Seferihisar’a nasıl gidilir? Merak edilen soruların yanıtları sayfamızın içeriğinde…

SEFERİHİSAR’A NASIL GİDİLİR?

İzmir merkezden Sığacık yaklaşık 52 km olduğundan 50 dakika sürmektedir. Alaçatı ile Sığacık arası mesafe 76 km 1 saat sürmektedir. Ankara’dan İzmir Seferihisar’a 641 km 9 saat 15 dakika iken İstanbul ile arasındaki mesafe 625 km 9 saat 30 dakikadır.

SEFERİHİSAR’DA GEZİLECEK YERLER?

Zeytin ağaçlarıyla süslenmiş bu tarihi kalıntıların olduğu yer ilginizi çekebilir. Tarih tutkunuysanız yanınıza fotoğraf makinenizi getirmeyi unutmayınız. M.Ö. 1000’li yıllarda Giritler tarafından yapılmış bu antik kentin tadını sevdiklerinizle çıkarabilirsiniz.

Seferihisar (Sığacık)’ın dar sokaklarında bile farklı bir hayat hikayesi ile karşılaşabilirsiniz. Sokakların görselliğinin adeta film seti havasında olması nedeniyle ziyafetçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Sizde bu dar sokakların keyfini çıkarabilirsiniz.

Seferihisar’a uğradığınızda veya konaklamak için gittiğinizde Seferihisar kalesini görmeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz. Tarih kokan kalesi ve manzarası sizleri ve sevdiklerinizi kucaklamayı bekliyor.

Seferihisar’ın pazarında bir çok çeşit sizlere neşeli, enerjik bir alışveriş sağlayabilir. Hediyelik eşyalardan ailenize, sevdiklerinize ve kendinize anı olarak saklayacağınız hediyeler alabilirsiniz.

Seferihisar sahiline gidebilirsiniz. Seferihisar sakinliği ve nezih plajıyla yaz ayında ailenizle gidebileceğiniz küçük şirin bir tatil beldesi yeri olabilir.

SEFERİHİSAR’DA NE MEŞHURDUR?

Seferihisar zeytinyağlı ve ot yemeklerinin yanı sıra Tahinli Böreği,Enginar Göbeğine Mevsim Türlüsü ve Çekme Makarnası ile meşhurdur. Sevdiklerinizle bu lezzetleri tadabileceğiniz aile restoranı veya kalabalık olmayan nezih mekanları tercih edebilirsiniz.

NEREDE YEMEK YENİR?

Seferihisar’da rahat bir yemek lezzeti tadacağınız yerlerden biri Paşa Kaptanın Evi olabilir. Eviniz gibi hissedeceğiniz ideal bir börek evi olabilir. La Dude Art Cafe’nin meşhur zengin kahvaltısını tadabilirsiniz.

SEFERİHİSAR’DA NEREDE KONAKLANIR?

Seferihisar’ın şirin mi şirin dar sokaklarında rahatlıkla bulabileceğiniz konforlu konuk evleri ve aile pansiyonları bulunmaktadır. Kaleiçi’ndeki tarihi evlerden bazılarının pansiyon olarak işletilmesi nedeniyle bu konaklama mekanlarının hem konforuna hem de görselliğine doyamayacaksınız.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen