Sal. Nis 23rd, 2024

Meghan Markle ve Prens Harry, Uluslararası Kız Çocuk Günü içi Malala Yousafzai ile bir online görüşme gerçekleştirdiler.

Dünya çapında kızların eğitimi hakkında konuşan Malala Yousafzai, hayatını bu sebebe adadığını söyledi.

13 dakika süren konuşmada, odak noktasının çocukluk, eğitim ve eğitime erişim olduğunu belirten Nobel Barış Ödülü kazananı Yousafzai, bu konuların özellikle COVID-19 döneminde daha da önem kazandığını dile getirdi. Konuşmanın sonunda daha kişisel konuları konuşan Malala, Meghan ve Prens Harry’e karantina süreçlerini sordu. Archie’den bahseden Markle ve Prens Harry, espri ile pandemi sürecini Zoom konferansları ile geçirdiklerini söylediler. “Ama bunun dışıda küçüğümüz ile vakit geçirdik,” diyen Markle’a Prens Harry de “İkimiz de ilk adımlarına, ilk koşuşuna, ilk düşüşüne kısacası tüm ilklerine şahit olduk,” diyerek ekleme yaptı. 

View this post on Instagram

A post shared by Malala (@malala) on Oct 11, 2020 at 10:19am PDT

Geçmişte Archie’nin hayatındaki ilklere şahit olamayabileceklerini hatırlatan Markle, “Bu harika çünkü birçok açıdan onun büyümesini izleyebiliyoruz. Eğer COVID olmasaydı, muhtemelen seyahat ediyor ve çalışıyor olurduk ve bu özel anların çoğunu kaçırırdık. Bu yüzden karantina sürecimiz güzel aile zamanları ile geçti,” dedi. “Gerçekten çok özel anlar var ama aynı zamanda Meghan’ın da dediği gibi çok ama çok fazla çalışıyoruz çünkü bu durumun herkes için ne kadar zor olduğunu anlayabiliyoruz,” diyen Prens Harry, “Ve bu ne kadar uzun devam ederse, o kadar çok hissedilecek, özellikle mental sağlık açısından. Bu yüzden hepimiz bir araya gelerek empati kurmayı öğrenmeliyiz,” diye ekledi. Konuşmanın başlarında kızların eğitimine yoğunlaşma kararının nasıl geliştiğini soran Malala’ya cevap olarak Meghan da, “Sana benzer şekilde, ele alınması çok kritik olan ve düzeltilmesi çok kritik olan bir şey görüyorsunuz ve bu bir şeyi düzelterek birden fazla sorunu çözmüş oluyorsunuz. Ve biliyorsun, çok erken fark ettiğim şey, kadınlar masada oturduğunda, politika değişikliği açısından konuşmalar, mevzuat açısından, kesinlikle sadece topluluğun dinamikleri açısından, hepsinin değiştiğiydi,” dedi. 
Malala ile sohbetinin yanı sıra Dünya Mental Sağlık Günü için ‘Teenager Therapy’ podcast yayınına katılan Meghan, kendi kental sağlığı konusunda konuştu: “Bana 2019’da tüm dünyada en çok trollenen kişi olduğum söylendi – erkek ya da kadın. Şimdi, bunun sekiz ayında göz önünde bile değildim. Doğum iznindeydim, bir bebeğim vardı ve buna rağmen herkes üzerime geldi. Neredeyse yaşanılamaz bir durum. Bu o kadar büyük ki, bunun nasıl bir his olduğunu bile düşünemiyorsun çünkü 15 yaşında ya da 25 yaşında olmanız önemli değil, insanlar sizin hakkınızda doğru olmayan şeyler söylüyorsa, bu mental ve duygusal sağlığınız için çok zararlı.”.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen