Per. Mar 28th, 2024

108 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü spor kulüpleri arasında yer alan Karşıyaka ve blockchain teknolojilerinin lider firmalarından Bitci Teknoloji arasında ‘Karşıyaka Token’ projesinin hayata geçirilmesine yönelik anlaşma sağlandı.

Son yıllarda dünyaca ünlü çok sayıda spor kulübünün hayata geçirdiği blockchain iş birlikleri, kulüpler için alternatif bir gelir modeli sunarken aynı zamanda taraftarlık deneyimini de farklı bir boyuta taşıyor. Karşıyaka Spor Kulübü ve Bitci Teknoloji arasında gerçekleştirilecek iş birliği ise birçok konuda benzerlerinden ayrışıyor.

TOKEN NERELERDE KULLANILACAK?

Bitci ve Karşıyaka arasındaki iş birliğini en özel kılan konulardan birisi ise söz konusu token’ların kullanımı olacak. Karşıyaka Token’a sahip olan bir taraftar, bu ürünleri oluşturulacak özel mobil aplikasyonda kendisine özel sunulacak kampanyalar için kullanabilecek; bu tokenlar sayesinde anketlerde oy verip kulübün belli konulardaki kararlarında söz sahibi olabilecek ya da sporcularla özel etkinliklere katılabilecek. Tüm bunların dışında, Bitci Teknoloji’nin sunduğu borsaya ve ödeme platformuna bağlı blockchain ağı sayesinde, söz konusu token’lar Bitci.com üzerinde aynı bir hisse senedi gibi günlük işlem görecek. Bununla birlikte, anlaşmanın ileri aşamalarında hayata geçecek uygulama kapsamında, elinde Karşıyaka Token’ı olan bir taraftar, söz konusu tokenları, perakendeden gıdaya, teknolojiden konaklamaya kadar BitciPay anlaşmalı tüm ürün ve hizmet alışverişlerinde kullanabilecek.

YENİ BİR DÜNYANIN KAPILARINI AÇIYORUZ

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı son dönemde dünyanın önde gelen spor kulüplerinin blockchain iş birliklerine büyük önem verdiğini; Karşıyaka olarak bu alanda ülke sporuna öncülük etmekten de büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken, “Bizim için diğer bir mutluluk kaynağı da böylesine önemli bir anlaşmayı, Bitci Teknoloji ve Bitci.com gibi yüzde 100 yerli sermayeli Türk teknoloji şirketleri ile hayata geçirmek. İnanıyoruz ki bu tür iş birlikleri hem Karşıyaka’nın hem de bizi takip edecek tüm spor kulüplerinin finansal olarak çok daha iyi seviyelere gelmesine büyük katkıda bulunacak” şeklinde konuştu.

TÜM TARAFTARLARIMIZA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

DÜNYADA SES GETİRECEK BİR İŞ BİRLİĞİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitci.com Kurucusu ve Bitci Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Çağlar ise söz konusu iş birliğinin tüm dünyada blockchain alanında ses getireceğini ifade ederken, “Spor kulüplerimizin finansal olarak içinden geçtiği bu zorlu süreçte Bitci.com ve Bitci Teknoloji olarak böylesine önemli bir projenin içinde yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü ile imza attığımız bu iş birliği kapsamında, taraftarlar bir yandan büyük bir tutkuyla bağlı oldukları kulüplerine sahip çıkarken bir yandan da özel içeriklere erişebilecek ama en önemlisi bunun karşılığında maddi değeri olan bir ürünün de sahibi olacak. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde iş birliğimizi geliştirecek, dünya ekonomisinin geleceği olarak gördüğümüz blockchain dünyasının bizlere sunduğu fırsatları kucaklamaya devam edeceğiz” dedi.

KULÜPLER ALTERNATİF GELİR MODELLERİ ÜRETMELİ

Böylesine önemli bir iş birliğini, Karşıyaka gibi Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerinden biriyle hayata geçirmenin de kendileri için ayrı mutluluk olduğunu sözlerine ekleyen Çağdaş Çağlar, “Karşıyaka gerek camiasıyla gerek taraftarıyla Türkiye’de spor ile özdeşleşmiş; sporun birleştirici gücünü her zaman bizlere göstermiş bir kulüp. Böylesine bir vizyonu ortaya koydukları için Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Sn. Turgay Büyükkarcı başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu’na da teşekkür ediyoruz. Bugün kulüplerimizin alternatif gelir modelleri üretebilmesi; kötü günlerde kulüplerinin yanında olan taraftarlarına bu modeller kapsamında artı bir değer sağlayabilmesi çok önemli. Turgay Bey ve yönetiminin çıktığı bu yenilikçi yol, spor kulüplerimizin gelecekteki finansal başarılarının da önünü açacaktır.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen