Sal. Nis 16th, 2024

AEFES’i Model Portföyümüze ekliyoruz

Anadolu Efes’i yakın zamanda 24,7 TL’den yükselttiğimiz 28,40TL/hisse hedef fiyat ile model portföyümüze ekliyoruz. Şirket’i uluslararası bira operasyonlarındaki kayda değer nakit yaratma kapasitesi, yine uluslararası tarafta bira satışlarının Kovid-19 sürecinde beklenenden kuvvetli bir seyir izlemesi ve 63,72 TL/hisse hedefiyle model portföyümüzde bulunan Coca-Cola İçecek’teki (CCOLA) değerli payı sebebiyle beğenmekteyiz. Anadolu Efes’in Kovid-19 sürecinde tüm departmanlarında hızlıca devreye soktuğu tasarruf tedbirleri sayesinde 3Ç20’de oldukça kuvvetli operasyonel sonuçlar açıklamasını beklerken, Şirket’in yurtdışı benzer şirketlere göre 2021 F/K çarpanı (YFt:11x) bakımından %33 ve 2020 FD/FAVÖK bakımından %39 (YFt:6.1x) ıskontolu işlem gördüğünü gözlemlemekteyiz. Tahminlerimize göre Anadolu Efes konsolide satışlarının ve FAVÖK’ünün sırasıyla %60 ve %63’ünü yurtdışı pazarlardan elde ettiğini hesaplarken, bu durumunun uluslararası benzer şirketlerle olan ıskontoyu temelsiz kıldığını düşünmekteyiz.

ULKER’i Model Portföyümüzden çıkarıyoruz

Şirketin değerlemesini hala cazip bulsak da Ortadoğu’daki bazı ülkelerle Türkiye arasında yaşanan gerilimler ve çeyreksel olarak finansal varlıkların yeniden değerlemesinden kaynaklanan net kar oynaklığının hisse fiyatına baskı yapmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, bu yıl okula dönüş sezonundaki zayıflık, şirketin 3Ç20’de son sekiz çeyreğin en düşük ciro büyümesini açıklamasına sebep olabilir. 20 Martta portföyümüze eklediğimizden bu yana hisse %25 değer kazansa da BIST-100’ün %10 gerisinde kaldı. Şirket için Piyasa Üstü Getiri beklentimiz ve 30,90TL hedef fiyatımız bulunuyor. Getiri potansiyeli %28. Hisse 4,9x 2021 FD/FAVÖK ve 7,3x 2021 F/K çarpanlarıyla işlem görüyor ve bu çarpanlar, şirketin uluslararası benzerlerine %40’tan daha fazla iskontolu.

Model Portföyümüz BIST100 endeksine göre yılbaşından beri %3 daha yüksek getiri elde etmiştir.

ARAŞTIRMA MÜDÜRLÜĞÜ

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yatırım Finansman Menkul Değerler

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen