Cum. Mar 29th, 2024

İnternet yeni takıntısını buldu: sıcak çikolata bombası! TikTok’taki en son viral trend olan ‘Hot Cocoa Bombs,’ sosyal medya platformunda gördüğümüz Dalgona kahvesinden çok daha lezzetli görünüyor. Cadılar Bayramı veya Noel sezonu henüz açılmamış olsa da sosyal medya kullanıcıları bu sıcak çikolata bombası ile kutlama sezonunu açmış gibi görünüyor. En sevdiğiniz Noel temalı kış filmlerini izlerken harika bir partner olan yeni sıcak çikolata tarifiniz hazır. Sadece leziz görünmenin yanı sıra büyüleyici olan viral TikTok tarifi, sıcak sütte eriyen sıcak çikolata, marshmallow ve şekerlemelerden oluşuyor. 

@whippedluxetreats

Artık trendler TikTok üzerinden ortaya çıkmaya başlarken, Dalgona kahvesi veya bulut ekmek gibi yiyecek trendlerini bu yeni sosyal medya platformuna borçluyuz. Şimdi ise soğuyan havaya oldukça uygun bir yemek trendi ile karşımızda olan TikTok, sıcak çikolata bombaları ile bir bardağın içerisinde büyü yaratıyor! Kütle gibi görünen çikolatanın üzerine sıcak süt dökerek bu lezzetli tarifi kolayca deneyebilirsiniz. Tatlı krizlerinizin en güzel çözümü bu tarif olabilir. 

Marshmallow veya farklı çikolata şekerlemeleri ile kendinize uyarlayabileceğiniz bu sıcak çikolata bombasını evde yapmak için aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz…

  • Blok Çikolata
  • Bisküvi
  • Sıcak çikolata
  • Mini marshmallowlar
  • (Çikolatayı yuvarlak forma getirmek için silikon kalıplar kullanabilirsiniz)

Önce çikolatayı bir kasede eritin ve daha sonra kalıba dökün. Bu yuvarlak kalıpta çikolata yeniden donduktan sonra çikolatayı kalıptan çıkarın ve bardağa yerleştirin. Üzerine dilediğiniz eklemeleri ve sıcak çikolata karışımını koyduktan sonra sıcak sütü bardağınıza dökebilirsiniz. Ve voila! Sıcak çikolata bombanız hazır! 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen