Per. Mar 28th, 2024

Akıllı telefonların olmazsa olmazlarından biri haline gelen YouTube, sürekli yeni güncellemeler alarak kullanıcı deneyimini yükseltmeyi hedefliyor. Google tarafından yeni güncellemeyle gelecek olan özellikler duyuruldu. Kullanıcıların izleme alışkanlıkları üzerinden yapılan yenilikler YouTube mobil uygulamasını daha da kullanışlı hale getirecek.

YouTube mobil uygulamasına gelen yeni özellikler

Video bölümlerini listeleme: Video Bölümleri (Video Chapters) özelliği sayesinde, izlediğiniz bir videoda istediğiniz bölüme geçebilmemiz sağlanıyor. Ayrıca bu listede o bölümde konuşulan konunun başlığı da yer alıyor.

Gelişmiş oynatma sayfası: Videolarda altyazının açılmasını sağlayan düğme, daha kolay erişilebilir bir noktaya taşındı. Ayrıca otomatik oynatma düğmesinin de daha kolay açılıp kapatılabilmesi için yerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca bu özelliğin yakın zamanda masaüstü sitesinde de test edilmeye başlanacağı belirtildi.

Tam ekrana kolay geçiş: Artık videoları tam ekran yapmak için yukarı doğru kaydırmak, tam ekrandan çıkmak için ise aşağı doğru kaydırmak yeterli olacak. Ayrıca geçen süreyi mi yoksa kalan süreyi mi görmek istediğinizi ize zaman bilgisine tıklayarak oldukça kolay bir şekilde değiştirebileceksiniz.

Önerilen eylemler: Gelen bir diğer özellik de önerilen eylemler oluyor. Bu özellik, video izleme deneyimini artırmak için videoyu döndürmeniz ya da VR’da izlemeniz gibi önerilerde bulunuyor. Ayrıca gelecekte daha fazla önerilen eylemler duyurmayı da planlıyorlar.

Uyku hatırlatıcısı: YouTube’un kısa süre önce tanıttığı uyku hatırlatıcısı (bedtime reminder) ile birlikte video izlemeyi bırakıp uyumanız gereken bir hatırlatıcı kurulabilecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen