Cts. Mar 23rd, 2024

Sinematik bir içerik, filmlerin dili, çözülmesi gerekilen bir gizem, fotoğrafları canlandıran bir hikaye anlatımı… Steven Meisel tarafından çekilen Prada 2020 Holiday kampanyası, ‘En Çok Satanlar’ listesinde bulunan Candice Carty-Williams tarafından Prada için özel olarak yazılan orijinal hikayesinden ilham alıyor. Farklı bakış açılarından, görüşlerden ve ana karakterlerin gözleminden anlatılan hikaye, Prada’nın aksesuarlarını, mücevherlerini ve deri tasarımlarını betimliyor. Adeta film kesitleri gibi her fotoğraf hikayenin farklı bir bölümünü yansıtıyor. 

Prada Holiday 2020 Kampanyası 

Siyah beyaz filmlerin gelenekselliğine uyum sağlayan kampanya Prada’nın sinematik dram estetiğinde öncülük yaratıyor. O zamanlar moda için yeni bir dil olan siyah beyaz filmler, şimdi ise dijital olarak seyirciler ile birlikte tekrar ziyaret edilen tarihi bir referans görevi görüyor. 

Prada Holiday 2020 Kampanyası 

Freja Beha, Mary Fall, Mao Xiaoxing, Rudolfs Valbergs ve Merlijne Schorren, Prada evreninden beş karakter, beş yüzü temsil ediyor. 1981’de Helmut Newton tarafından bir çekim için kullanılan İtalya’da Villa Gnutti adlı izole bir villada görüntülenen bu beş karakter, sinematik estetik ile siyah beyaz fotoğraflarda hareketli pozlar veriyorlar. Fotoğraf olmasına rağmen dinamik bir görünüm yaratan kampanyada hayali bir filmin gerilimi ve bazen ise aksiyonu görülüyor. 

Prada Holiday 2020 Kampanyası 

Değişen odak noktalarını vurgulayan sinema teması, Prada aksesuarlarının detaylarını makro boyutlara taşıyor. Olaylar dizisi veya çözülmemiş bir gizemin ipuçları gibi bu kareler Meisel’in kamera lensini tasarımların karakterine çeviriyor. 

Prada Holiday 2020 Kampanyası

Spot ışıkları altında Prada’nın Cleo çantası yer alırken bu tasarım ilk olarak Prada’nın İlkbahar-Yaz 2021 defilesinde görülmüştü. Arşiv Prada tasarımlarından ve geleneksel el işi tekniklerinden ilham alan Cleo çantası, klasiklik ve fütürizmi bir araya getiriyor. Metalik ve gold turmalin mücevherler Prada’nın ikonik üçgenine yeni bir yorum katarken, takılar narin zincir kolyeler veya şamdan küpe formunda karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Prada’nın Galleria, Vanity ve Saffiano çantalarını gördüğümüz kampanyada erkekler için seyahat aksesuarları ve takılar da öne çıkıyor. 

Prada Holiday 2020 Kampanyası

Kadın ve erkek kahramanlar, kahramanlar ve düşmanlar. Hareketsiz ve hareketli arasındaki bir oyun, bu kampanya – ve bu Prada aksesuarları – duyguyu, entrikayı, çekiciliği ve nihayetinde arzuyu keşfetmenizi sağlıyor. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen