Cum. Mar 29th, 2024

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, imza sonrası ilk kez basının karşısına çıktı.

“Trabzonspor tarihinde yer almak istiyorum”

Yönetime teşekkür ederek sözlerine başlayan Avcı, “Trabzon’a gelmeme vesilen sayın başkan Ahmet Ağaoğlu’na, beni daima destekleyen ve cesaretlendiren Ertuğrul Doğan’a, Mehmet Yiğit Alp’e ve tabii ki yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu futbol şehrine, Ahmet Suat Özyazıcı’lar, Özkan Sümer… Dün kendisiyle de konuştum yakında ziyaretine de gideceğim. Ali Kemal Denizci’ler, Turgay Sermecioğlu, Necati Özçağlayan’lar… Bunların hepsi benim dostum ve beraber çalıştığm meslaktaşlarım, ağabeylerim. Tabii ki Şenol hocamız. Adını saymadığım bir sürü. Atladığım varsa özür diliyorum. Ben de onlar gibi Trabzonspor tarihinde güzel anılarla, başarılarla yer almak istiyorum” dedi.

“Ben de bir Karadeniz çocuğuyum”

Trabzon’da olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Avcı, “Trabzon’a gelirken ve bir Karadeniz çocuğu olarak hep şunu ifade ettiler. Çok zor yere gidiyorsun, çok sert bir yere gidiyorsun, çok sert medyası var diye ifade ettiler. Ama ben Karadeniz insanını çok iyi tanıyorum. Sizi güler yüzlü olduğunuzu görüyorum. Ben de bir Karadeniz çocuğuyum bunu unutmayın. Onun için burada olmaktan dolayı tekrardan mutluyum. Teşekkür ediyorum ayağınıza sağlık” şeklinde konuştu.

Trabzonspor nasıl oynayacak?

“Trabzonspor nasıl bir oyun oynayacak?” sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, “Trabzonspor nasıl bir oyun oynayacak, nasıl bir felsefede oynayacak… Bir kere sistemi, hücumu veya savunmayı elindeki mevcut oyuncu profili belirliyor. Ama şunu çok net söyleyebilirim: bir haftadır beraber çalışıyoruz iştahla, arzulu ve yaş ortalaması 25-26 olan özellikle duygusunu, coşkusunu kaybetmeyi sevmeyen, buna tepki veren, kazanma alışkanlığını yakalayan ama saha içindeki düzeni ve aklı olan bir takım yakında taraftara izlettireceğiz diye düşünüyorum. Oyuncularla birebir iletişimim var dünden itibaren bunlara başladık. Bazen geçmişte nerelerde oynadıklarını veya rakibin analizlerine göre neler yapmak istediklerini veya bizim neler yapmak istediklerimizi çok net bir şekilde planlayıp, bazen sahanın içinde bölgelerde değişiklik olabilir ama saha dağılımımızın son derece sağlıklı olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen