Per. Nis 25th, 2024

Babacan partisinin Van İl Kongresinde konuştu. Babacan’ın gündeminde askeri helikopterden atılarak öldürüldüğü iddia edilen Servet Turgut vardı.

Babacan şunları söyledi:

İŞKENCECİYE SIFIR CEZA:

MAHKEME ‘İŞKENCE SUÇ DEĞİLDİR’ YARGISINDA BULUNDU: Bu gariban insanlara işkence yapan insanlara göstermelik bir dava açıldı. Mahkeme yargılana sanık hakkında hemen beraat kararını verdi. Yani bu ülkede bir mahkeme adeta ‘İşkence suç değildir’ diye yargıda bulundu. Gerçekten içler acısı bir durum yazıklar olsun diyorum.

SERVET TURGUT’UN AİLESİNİ ZİYARET: Biraz önce arkadaşlarımızla beraber Servet Turgut’un evini ziyaret ettik. Eşini, altı kızını, bir oğlunu gördük. Başsağlığı diledik. Aile gerçekten perişan. Mersin’de bulunan Osman Şiban’ı telefonla aradık, ona ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Son derece üzgünüz.Sorumluları yargılayın. 64 yaşındaki bir insanın ölümünü her yönüyle açığa ve açıklığa kavuşturmak zorundasınız. Gereğini yapmazsanız bu millet sizi ülkeye işkenceyi geri getiren bir iktidar olarak hatırlayacaktır unutmayın.

HASTALIKLAR YENİDEN NÜKSETMEYE BAŞLADI: 2002’de hükümet ilk kurulduğunda gerçekten berbat bir tablo vardı. Güçlü bir irade koyduk ve bunu gerçekten kısa bir süre de olsa Türkiye’de gerçekleştirdik, işkenceye sıfır tolerans. Fakat döndü dolaştı maalesef, her alanda olduğu gibi, Türkiye’nin eskiden ne kadar hastalıklı alanı varsa o hastalıklar yeniden nüksetmeye başladı.

HEP ÖNCEKİ DÖNEMDEN ÖRNEK VERİYORLAR:

BİZ YAPTIK: Biz ve arkadaşlarımız gerçekten büyük bir mücadele verdik, pek çok iyi işe imza attık. Onları bizler yaptık, çoğu zaman da size rağmen yaptık. Demokratikleşme çalışmalarında da, ekonomi yönetiminde de, size rağmen ülkemizi geliştirdik kalkındırdık. O dönem Van Yüzüncü yıl Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 4 üniversite de Kürt Dili ve Edebiyatı bölüm açıldı. Kürtçe öğretmenlerinin atamalarını hiç duymuyoruz. Milli Eğitim Bakanı sadece 2 öğretmen atamış. Bu ülkede Kürtler var. Kürtçe var ana dillerini konuşmak isteyen milyonlarca insan var. Neden sadece 2 öğretmen atanıyor, buna ‘mış’ gibi yapmak deniyor. Her şey göstermelik. Küçük ortaklarını rahatsız etmekten korkuyorlar. İktidarı kaybetmemek için her şeyi yapıyorlar. “

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen