Çar. Nis 24th, 2024

Ek gıda döneminde bebek kahvaltısında tercih edilebilecek olan öğünlerden biri olan zeytin 7. aydan sonra dikkatli bir şekilde kullanılabilir. Peki bebeklere zeytin nasıl verilmeli? Zeytinin bebeklere faydaları:

İlk altı aylık dönem bittikten sonra ek gıdaya geçiş dönemi ile ilgili  birçok annenin kafasında karışıklık olabilir. Özellikle de en zengin beslenme öğünlerinden biri olan kahvaltılarda bebeklerinde hangi besinleri ne zaman tüketmeleri gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Bu zamana kadar sadece anne sütü ile beslenmiş bebekler, ek gıda döneminde diğer besinleri de tatmaya başlar. Sağlıklı bir bebek kahvaltısında tüketilebilecek hem sağlıklı hem de pratik alternatifler arasında çeşitli tarifler bulunur iken, temel kahvaltılık ürünlerden olan zeytine kaçıncı ayda başlanmalı? Zeytin bebeklere nasıl verilmeli? Bebeklerde zeytin tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

BEBEKLERE ZEYTİN KAÇINCI AYDA VERİLMELİ?

İlk altı aylık dönemde yalnızca anne sütü ile beslenen bebeklerin dışında emmeyen bebekler devam sütü ve mama gibi diğer besinleri tüketirler. 6. aydan sonra yavaş yavaş ek gıdalarla beraber hangi besinlerin ne zaman tüketilebileceğini bilmek önemli detaylardandır. Gündelik yaşantımız içerisinde zeytini sık sık turşu olarak tükettiğimiz için genelde tuzlu olabiliyor. 7. aydan sonra az tuzsuz ya da tuzu alınmış zeytinleri ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

İlerleyen aylarda da çekirdeğini çıkartıp bir gece önceden suda bekleterek tuzunu almanız ve bu şekilde bebeğinize yedirmeniz önerilir.

BEBEKLERE ZEYTİN NASIL YEDİRİLMELİ? HANGİ ZEYTİNLER BEBEK İÇİN UYGUN? BEBEKLERDE ZEYTİN TÜKETİMİ…

Bebeklere zeytin ilk olarak ezilmiş halde ya da püre gibi verilmelidir. 7. ay geçtikten sonra zeytini kahvaltıda tüketmek istiyorsanız 1 gece öncesinden çekirdeğini ayıklayıp suda bekleterek tuzunu almış olun.

Günümüzde siyah zeytine dair renginin daha koyu görünmesi için birçok gıda sahtekarlıkları yapılabiliyor. Bunun için ilk önce sağlıklı olduğundan emin olduğunuz sade yeşil zeytinleri tercih etmelisiniz.

Zeytini bebeğinize püre halinde verecekseniz içerisinde su yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Böylelikle kabızlık sorunu da engellenecektir.

ZEYTİNİN BEBEKLERE FAYDALARI:

Antioksidan bakımından kuvvetli olan zeytin, bebeği serbest radikallerin etkisinden koruyup hastalıklara karşı koruyucudur.

Zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar.

A ve E gibi vitaminlerle beraber vücudun ihtiyacı olan vitaminler alınır.

Sindirimi iyileştirmede etkili olduğu bilinen zeytin bağırsak hareketlerini  kolaylaştırır, kabızlığı önler.

BEBEKLER İÇİN AZ TUZLU ZEYTİN TARİFİ:

MALZEMELER:

250 gram yeni olgunlaşmış zeytin
1 yemek kaşığı ev yapımı sirke
1 yemek kaşığı iri (salamura) tuz
1 litrelik plastik şişe

HAZIRLANIŞI:

Aralarından güzel, temiz zeytinleri seçip varsa yapraklarını sonra da saplarını ayıklamış şekilde güzelce kurulayın.

1 litrelik plastik şişeye koyup önce tuzu, sonra ev yapımı sirkeyi ekleyip şişe kapağına minik delikler oluşturun. Şişede gaz olmaması için ara ara çalkalamayı unutmayın. Ardından zeytinleri güneş almayan serin yere koyup kapağı kapalı şekilde en az 1. 5 ay boyunca bekletin ve devamlı olarak gözlemleyin.

Zeytinler hazır hale gelince süzerek temiz bir kavanoza yerleştirin. İsteğe göre üzerinde bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen