Cum. Nis 19th, 2024

Capcom, yakın zamanda bir fidye yazılımı saldırısına uğradıklarını ve sunucularında saklanan kişisel ve kurumsal bilgilerin açığa çıktığını duyurdu. Şirket, bu hack saldırısından Ragnar Locker adlı bir çetenin sorumlu olduğunu da doğrulamış durumda.

Bu talihsiz gelişme sorasında isimler, imzalar ve pasaport verileri de dahil olmak üzere eski ve mevcut çalışanların kişisel bilgilerinin de etkilendiği ifade ediliyor. Açığa çıkan kurumsal verilerden bazıları ise satış raporları, muhatap bilgileri ve geliştirme belgeleri. Ayrıca saldırının 350 bin kadar kişisel bilgiyi de riske atmış olabileceği paylaşılıyor.

Capcom, tüm çevrimiçi işlemlerin üçüncü taraf bir hizmet sağlayıcı tarafından yönetildiği için hiçbir kredi kartı bilgisinin tehlikeye atılmadığının altını çiziyor. Şirket, olayı araştırmaya devam ettiğini ve saldırıdan etkilenen tüm kişilerle iletişime geçtiğini söylüyor.

Şirket, dahili ağında bağlantı sorunları tespit ettikten sonra 2 Kasım tarihinde olayı fark etmiş. Ayrıca şu anda konuyu ele almak için Japonya ve ABD’deki emniyet yetkilileriyle de çalışılıyor. Saldırıdan kaynaklanan hasarın değerlendirilmesi içinse üçüncü taraf bir güvenlik şirketine başvurulmuş. Ek olarak şirket, gelecekte benzer bir olayın meydana gelmemesini için bir danışma kurulu oluşturmayı da gündemine almış.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen