Çar. Nis 24th, 2024

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Erkekler dünya sıralamasının 5. basamağındaki İsviçreli tenisçi Roger Federer, tenis dünyasında en iyi gençlerin Björn Borg ve Rafael Nadal olduğunu ifade etti. Sağ dizindeki sakatlıktan dolayı uzak kaldığı tenis kortlarına geri dönmeye haırlanan efsane raket, Marca gazetesine yaptığı açıklamada, “Sakatlığımdan kurtulduğum için mutluyum, sıkıntım bulunmuyor ama şu anda devam eden ATPTOUR’a katılmam, fiziki açıdan uygun değil” dedi.

Kortlarda ki ezeli rakibi Rafael Nadal’a da değinen İsviçreli raket Federer, Bana göre “Borg ve Rafa muhtemelen spor tarihindeki en iyi gençleri oldular” değerlendirmesinde bulundu.

Björn Borg ve Rafael Nadal kim?

İsveçli raket Björn Borg, dünyanın en iyi tenisçisi olarak kabul ediliyor. 64 yaşındaki tenisçi Björn Borg, kariyerinde 11 Grand Slam şampiyonluğu ve 6 Fransa Açık şampiyonluğu bulunuyor.

Rafael Nadal ise son yapılan 2020 Paris Masters Tenis Turnuvası’nda, rakibi Feliciano Lopez’i yenerek kariyerindeki 1000. tekler galibiyetini elde etti. İspanyol raket Nadal’ın da kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu var.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen