Per. Mar 28th, 2024

Malumunuz Avengers: Endgame ile birlikte Marvel Sinematik Evreni’nin koca bir dönemi sona erdi. 1 Mayıs’ta Black Widow ile birlikte dördüncü aşamaya başlayacağız ve artık önümüzde yeni bir dönem ile birlikte yeni karakterler yer alacak. Artık X-Men ve Fantastik Dörtlü’nün de evrene dahil olacağını düşündüğümüzde yeni ve oldukça farklı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz.

İşte bu dördüncü aşamada görmek isteyeceğimiz bazı karakterleri listelemeye başlamış ve ilk yazımızda 6 yeni karakterle karşınıza çıkmıştık. Şimdiyse bunlara altı karakter daha ekliyoruz. Listeyi hazırlarken X-Men ve Fantastik Dörtlü gibi ekiplerden ziyade tek başlarına da etki yaratabilecek karakterleri dikkate aldığımızı hatırlatmakta fayda var.

>  MCU Dördüncü Aşamada Görmek İstediğimiz Yeni Marvel Karakterleri #1

Nova

Artık Marvel Sinematik Evreni uzaya da tam anlamıyla taşındı. Guardians of the Galaxy filmleri ve son Avengers final filmleriyle birlikte MCU’nun kozmik evreni de iyice genişlemiş oldu. Çizgi romanlarda Marvel’ın kozmik evreni Fantastik Dörtlü ile başlayan süreçte epey hızlı bir büyüme süreci geçirdi. İşin kozmik tarafı yeni dönem MCU içinde çok önemli bir yere sahip olacak ve an itibariyle Galaksinin Koruyucuları dışında bu boşluğu dolduracak bir karakter ya da ekip yok. İşte Nova tam bu noktada devreye girip MCU formatına uygun bir uzay kahramanı olabilir. Hatta işin içine Nova Corps’un da girmesiyle birlikte belki yepyeni bir takım da görebiliriz. New York’da bir lise öğrencisiyken bir anda kendisini uzah kahramanı olarak bulan Richard Rider’ın hikayesi MCU’nun tam aradığı olay olabilir. 

Norman Osborn

Marvel Sinematik Evreni içerisinde iki tane solo Spider-Man filmi izledik. Artık daha derin altyapıya sahip olan Spider-Man için kötü adamlarının devreye girme zamanı geliyor. Hazır evren içerisinde bir boşluk varken buraya Norman Osborn’un girmesi muhteşem bir hikayeye yol açabilir. Sadece Spider-Man kötü adamı Green Goblin olarak düşünmemek lazım, çizgi roman okuyucuları bilecektir Norman Osborn’un döneminde kurulan Dark Avengers oldukça “eğlenceli” bir gruptu. Bildiğimiz Avengers dağılmaya başlamışken, Norman Osborn’un Iron Patriot’u önderliğinde yeni bir Avengers ekibi ve gelişen olayları MCU’da izlemek farklı bir zevk verebilir. 

Moon Knight

Moon Knight için en uygun benzetmelerden birisi şüphesiz “Marvel’ın Batman’i” olacaktır. Marc Spector’un temel özelliklerinden bazıları, gece hareket etmesi, çok zengin olması, süper kahraman hayatıyla kişisel hayatını ayırması ve kendine özgü silahlar tasarlaması olarak sıralanabilir. Tabii Spector’un alametifarikaları sadece bunlar değil. Bir asker olarak gittiği Mısır’da öldürülen Spector, kadim bir Mısır Tanrısı olan Khonshu’nun heykeli önünde dirilir. Bu olaydan sonra kendisini Ay tanrıçasına adayan Spector Moon Knight adıyla karşımıza çıkmaya başlar. Sadece Moon Knight ve Marc Spector olarak değil başka farklı kişilikleri de bünyesinde barındıran Moon Knight, hem karanlık atmosferi hem de ilginç senaryosuyla sinemada büyük ilgi çekecektir. Tabii Disney’in bu kadar karanlık bir karakteri önce dizisini yaparak bizlere gösterecek olması daha fazla merak uyandırıyor. Ancak ben ilerleyen dönemlerde bir Moon Knight filmini kesinlikle izleyeceğimizi düşünüyorum.

Biz bu yazıyı yazarken ortada resmi bir Moon Knight dizisi yoktu 🙂 Bugüne geldiğimizde Başrolünde Oscar Isaac’in yer alacağı dizinin hazırlıkları başladı. Merakla bekliyoruz.

Namor

Hem Fantastik Dörtlü hem X-Men hem de Marvel Evreni için oldukça önemli bir karakter olan Namor’un “Dünyanın ilk ve en heybetli mutantı” gibi bir ismi de var. Mutant olması onu X-Men ile doğrudan bağlantılı hale getiriyor, zaman içerisinde Fantastik Dörtlü ile yaşadıkları, Sue Storm’a olan aşkı onu F4 külliyatının önemli bir parçası haline getiriyor ve çıktığı ilk dönemde Marvel Evreni’nin kilit taşlarından olması, Sub-Mariner serisiyle Marvel’ın çıkış dönemlerinden beri evrenin parçası olması onu Marvel için oldukça mühim bir konuma koyuyor. Yani Namor’un MCU’ya gelmesi her anlamda büyük bir kazanç olarak karşımıza çıkacaktır. DC’nin Aquaman ile yakaladığı Atlantis başarısını Namor ve MCU işbirliği çok daha detaylı bir şekilde bizlere sunabilir. Yedi Denizler Hükümdarı, Atlantis Kralı, ulu ve heybetli Namor yeni nesil MCU’nun önemli karakterlerinden birisi olabilir. 

X-23

Marvel Sinematik Evreni’ne bir şekilde X-Men gelecek. Logan filmiyle birlikte sinemada da bir X-23 portresi görme şansına eriştik ve bu karakter büyük ölçüde beğenildi. Artık karakterin devamını görmek için MCU’yu beklemek zorundayız ve Logan filminde izlediğimiz Dafne Keen bu karaktere oldukça uyum sağlamıştı. Genç Dafne’nin önünde yer alan olası MCU kariyeri de epey parlak duruyor. Ayrıca X-23 ve Wolverine’in birlikte MCU’ya gelmesi X-Men’in yanı sıra X-Force içinde umut vaat ediyor. Zaten Disney CEO’su Bob Iger’in Deadpool için de olumlu planları var. Deadpool’un yaratıcısı Rob Liefeld de X-Force filminin geleceğine kesin gözüyle bakıyor. Zaten yeni ve genç bir dönem yakalamak isteyen MCU için Laura kilit bir role sahip olabilir. 

Kang The Conqueror

Avengers: Endgame’i halen izlemediyseniz Kang hakkında yazacaklarım spoiler içeriyor. Endgame’de yaşanan olayları şöyle bir düşününce, zaman yolculuğu ve alternatif evrenler Marvel okurları için kafalarda hemen bir Kang karakteri doğuruyor. Oldukça güçlü bir Marvel Kötü adamı olan Kang, uzak bir gelecekte dünyayı işgal etmeyi başarıyor, tabii bu durum ona yetmiyor ve zamanda yolculuk yapıp pek çok kez Marvel kahramanlarının karşısına çıkıyor, özünde hiçbir süper gücü olmasa da kırkıncı yüzyıl teknolojisine sahip olan Kang, günümüze döndüğünde bu teknolojiyle oldukça büyük bir tehdit haline geliyor. Hazır zaman yolculuklarının kapısı açılmış, alternatif evrenlere girilmişken iyi yazılmış bir Kang hikayesi beyaz perdede de bizleri oldukça tatmin edecektir diye düşünüyorum. Tabii mantık hatalarının biraz daha az olması şartıyla… 

Konu bir noktada paralel evrenler ve zaman yolculuğuna gelince Kang’ın MCU bünyesinde yer alması kaçınılmazdı. Üçüncü Ant-Man filminde kendisini kötü adam olarak izleyeceğiz. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen