Per. Mar 28th, 2024

Rockstar ve 2K’ya da sahip olan Take-Two, yeni nesil duyurulduğunda oyunlara yaptığı zammı ilk açıklayan firmalardan biri olmuştu. Daha önce 60$ olarak belirlenmiş standart oyun fiyatını yeni nesilde 70$’a çıkaran Take-Two’nun CEO’su Strauss Zelnick de daha sonra yaptığı tüm açıklamalarda bu fiyat artışını savunmuş, fiyatların yıllardır aynı seviyede kaldığını, artık zammın zamanının geldiğini söylemişti.

Zelnick bizim saatimizle dün gece gerçekleşen yatırımcı toplantısında bu fikrini savunmaya devam etti, hatta oyunlarını ucuza sattıklarını bile söyledi: “Biz bu sektörde en kaliteli deneyimi sunuyoruz ve oyunlarımızı ederlerinden çok daha düşük fiyata tüketicilerle buluşturuyoruz” diyen Zelnick, sonrasındaysa bu oyunların ‘online’ kısımlarını bedavaya sunduklarını, bunlardan elde edilen parasallaştırmanın da tamamen opsiyonel olduğunu söyledi.

Zelnick’in kast ettiği bedava kısımlar GTA Online ve Red Dead Online. Bu oyunları satın aldığınızda online kısımlarına da sahip oluyor ve normalde para ödemeden oynayabiliyorsunuz. Ancak Take-Two’nun “oynaması ücretsiz” bu kısımlardan inanılmaz paralar kazandığı da malumunuz. Üstelik sadece bu kısımları oynamak isteyenler bile tam parasını vererek GTA V ve RDR 2 almak zorundalar.

İşte Zelnick bu yönde sorulan “GTA Online’ı GTA 5’ten ayırıp tam anlamıyla F2P yapmayı düşünür müsünüz?” sorusuna GTA Online’ın PS5’te bağımsız bir oyun olarak sunulacağını ve yaklaşık üç ay süreyle de ücretsiz olacağını söyledi.

“Gördüğünüz gibi iş modelimiz konusunda açık fikirliyiz, yani bir noktada, bazı deneyimlerin tamamen ücretsiz olması seçeneğini de elemiyoruz” diyor Zelnick. Activision, Call of Duty: Warzone ile bunu yaparak çok büyük başarı elde etti, Take-Two’nun da bunu gözden geçirdiğini anlayabiliyoruz. Ancak Zelnick bu “bağlantılı F2P” modelini, yani online bileşen için tek kişilik oyunu satın alma olayını da sevdiğini söylemeyi de ihmal etmemiş.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen