Cum. Nis 19th, 2024

Kısa süre önce Twitch, yayıncılara telif hakkı konusunda sıkıntı yaşanabilecek içeriklerin silinmesini tavsiye etmişti. Telif hakkı ihlali konusunda Twitch yayıncıları, DMCA ile ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Twitch yayıncıları DMCA sorununu dile getirdi

Telif hakkı ihlalleri günümüzde içerik üreticilerin en büyük problemlerinden biri haline geldi. Telif gerektirmeyen müzik, video ve fotoğraf bulmak neredeyse imkansız hale gelirken YouTube ve Twitch içerik üreticileri bu konuda en çok sıkıntı yaşan kitleler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yayıncı Herman Li’nin hesabı DragonForce’dan müzik çalması sebebiyle telif sorunuyla karşılaşmıştı. Twitch tarafından banlanan Li, konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Birkaç gün önce hesap tekrar aktif hale getirildi.

2018 yılında yayınında çaldığı Kanye West şarkısı nedeniyle telif ihtarı alan Jake’n’Bake, ” Telif hakkı sahipleri, müziklerini kullanan veya kullanmak isteyen kişilere iletişim kanalları kapatmış durumda. Birçok yayıncı bu sebepten dolayı platformlardan uzaklaştırıldı veya uyarı aldı. ” ifadelerini kullandı.

Facebook, yayıncıların herhangi bir sorun yaşamamsı için büyük müzik şirketleri ile anlaşma sağlamıştı. Henüz Twitch tarafından böyle bir adım atılmaması yayıncıların Facebook’u tercih etmesine sebep olabilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen