Çar. Nis 24th, 2024

Assassin’s Creed Valhalla’da çok fazla easter egg, bir o kadar da eğlenceli world event ve gizemler var. Evet, bölge bölge bunların hepsini tek tek de listeleyebilirim ama birçoğunun parmakla gösterilmeye ihtiyacı yok, zaten bulacaksınız. Onun yerine, bulunması pek de kolay olmayan, özel olarak kaçırılmaması gerektiğini düşündüklerimi paylaşacağım sizinle.

> Hytham için Assassin Bürosu’nu kurduktan sonra onunla küçük bir gezintiye çıkacaksınız. Size yüksek yerlerden atlamayı öğretmek istiyor sadece. E güzel gittik, atladık. Altta saman balyası vardı, içine düştük. Ben burada aslında kahvemi içmek için durmuştum ama siz de durun bir. Çıkmayın o balyanın içinden. 🙂

> Bu kedicilerime gelsin! Eğer geminizde sizinle gezinecek kedinizi nereden edinebileceğinizi merak ediyorsanız, East Anglia’da Northwich’deki beyaz noktaları kovalayın. Ana yolları takip ederseniz, iki yanı ahşap sütunlu bir yol ağzında kedi edinmeli yan göreve ulaşacaksınız.

> Lanetli bölgelerde dolaşmayı özel olarak seviyorum. Evet, bir etkisi yok hikâyeye bu bölgelerin fakat Valhalla’nın çevre tasarımı ekibi özene bezene değişik değişik korkunç sahneler yaratmış. Eğer benim gibi korku öğesi sever bir oyuncuysanız peşlerinden koşun bence.

> Kampınızda fırıncı binasını yaptıktan sonra Tarben’in yan görevlerine de bir göz atın. Hem zorlayıcı bir hazine edinme sekansı oynatıyor size, hem de Valhalla’da karşılaşacağınız bazı ilginç karakterleri tanıştırıyor. (Spoillememek kırk takla atıyordu…)

> Grantebridgescire’a gittiğinizde, Walden’in kuzeyinde sizi The Walloper diye bir World Event bekliyor. Bu mavi noktacığa ulaştığınızda, dedelerinin herkesi bir yumrukta yere indirebileceğinden bahseden iki çocukla karşılaşacaksınız. Çocuk işte canım, uyduruyor(?).

> Terk edilmiş Assassin bürolarından biri Ledecestrescire’da. Yakınlarında ise bir Dark Souls göndermesi yer alıyor. Bu “bonfire” bir işe yaramıyor tabii ki ama diğer oyunlara böyle selam çakmaları seviyorum ben. Artık hangisini önce bulursanız diğeri de yakınlarda, haberiniz olsun.

> Benzeri The Witcher 3’te de olan, onu da sayarsanız üçlemeli bir easter-egg’le karşı karşıyayız. Dunwich’te deniz kıyısındaki kalelerden birinde, bir duvarı yamaca doğru açılan hücrede Game of Thrones’un Tyrion Lannister’ını ve bir not kâğıdında son sözlerini bulabilirsiniz. Ama bitti mi? Bitmedi. O odadaki tavuklara bir saldırın bakalım ne oluyor. Eğer Breath of the Wild’a aşinaysanız çoktan biliyorsunuz.

> Harry Potter severler, Valhalla’da birden fazla HP göndermesi olduğunu duymaktan mutluluk duyacaktır. Direkt yolunuzun üstünde olacaklardan birini kaçırmayın diye ekliyorum. Lunden’de, şehir merkezindeki seyahat noktasının güneyine doğru bir yılan tarafından korunan bir ev var. Yılanı öldürün, Odin’s Sight’la anahtarı bulun ve içeri girin. İçeride ilginç bir liste var. Bakalım bu ne listesi, tanıyabilecek misiniz?

> HP var da LotR yok mu? Elbette var. Yüzüklerin Efendisi hayranlarını da Glowecestre’a alalım. Üç kola ayrılan nehrin batı kıyısında küçük bir ev var. İçerideki notta Bilbo Baggins’e göndermeler bulmak mümkün. Ve elbette ki yüzüğünü de.

Bu yakınlarda bir de Hobitton’a çok benzeyen bir köy bulacaksınız. Tolkien’ın kendisinin de gerçek Gloucester’daki Roma dönemi kalıntılarından yola çıkılarak üretilen “o tepeciklerde aslında goblinler yaşıyormuş” efsanesinden esinlendiğini düşününce, easter-egg’in yeri ayrıca önem kazanıyor.

> Benim gibi bir nostalji-sever misiniz? Ara sıra açıp eski AC oyunlarında boş boş dolaşıyor musunuz? O zaman bence ara sıra Animus’tan çıkın. Oyun sizi çok sık atmıyor simülasyonun dışına ama bazı ana görevlerden sonra Rebecca ve Shaun’un diyalogları yenilendiği gibi, Modern Zaman’daki laptopun içinde sizi bazı nostaljik sürprizler de bekliyor.

Ayrıca kutuların üstündeki yok Crackstergo’ydu, yok makarna kutusunda sanat yönetmeni Raphael Lacoste’nin resmiydi, üstünde TLoU2’ye gönderme olarak Ellie yazan gitardı falan derken bir sürü başka easter-egg de bulacaksınız

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen