Per. Mar 28th, 2024

Cappuccino ve latte, belki de geleneksel bir fincan filtre kahve veya muhtemelen su dışında ülkedeki en popüler içeceklerdir. Bu iki espresso içeceği, aynı bileşenlerin çoğunu içerir, ancak en sevdiğiniz baristanın işçiliği , farklı tatları, dokuları ve yüzeyleri olan iki içeceğe yol açar. Bir profesyonel gibi sipariş verin ve sonunda bir cappuccino ile bir latte arasındaki farkı öğrenin.

Yazı İçeriği

  • Cappuccino Vs. Latte Farkı
    • Bir Cappuccinonun içinde ne var?
    • Latte’de Ne Var?
  • Cappuccino Vs Latte Hangisi Daha Sağlıklı mı?

Cappuccino Vs. Latte Farkı

Her iki espresso içeceği de espresso ve iki ek bileşen içerir: buharda pişirilmiş süt ve köpüklü süt. Ayrıntılara girmeden önce temel kahve farklar şunlardır:

Cappuccino Vs. Latte
  • Geleneksel bir cappuccino, espresso, buharda pişirilmiş süt ve köpüklü süt gibi eşit bir dağılıma sahiptir.
  • Bir latte çok daha fazla buharda pişirilmiş süt ve hafif bir köpük tabakasına sahiptir. Bir cappuccino belirgin bir şekilde katmanlanırken, bir latte içinde espresso ve buharda pişirilmiş süt birbirine karıştırılır.

Bir Cappuccinonun içinde ne var?

Her iki Dünya Savaşı sırasında da mükemmelleşen ve popüler hale getirilen bir cappuccino , bir veya iki shot espressodan oluşan bir alt katmanla başlar. Üstüne ikinci bir buharlanmış süt tabakası eklenir, ardından içeceğe lüks bir kadifemsi doku kazandırmak için kalın ve havadar bir köpük tabakası eklenir.

Bir cappuccino, bir latte’den daha az süt ve daha fazla köpük içermesi nedeniyle bir latte’den çok daha güçlü bir espresso aromasına sahiptir. Bir barista, mükemmel bir cappuccino hazırlayabildiğinde nefesini tutacaktır – doğru yapıldığında, cappuccino’muz 1’e 1 sıvı / köpük oranına sahip olacaktır ve uzmanlar içeceğin ağırlığına göre bunu belirleyebilir.

Latte’de Ne Var?

Bir latte aynı temelle başlar. Tek veya çift shot espresso. Bu espresso, daha ince bir espresso tadı olan zengin, kremsi bir içecek oluşturmak için 30-60 mL buharda pişirilmiş süt ile birleştirilir. Espressonun buharda pişirilmiş süte tipik oranı yaklaşık 1’e 2’dir. Latte daha sonra bir köpük tabakası ile doldurulur.

Bir latte’nin tam olarak hazırlanması, son 20 yılda popülaritesi arttığı için büyük ölçüde değişir. Latte sonsuz bir şekilde değiştirilir ve genellikle Vanilya ve Fındık gibi tatlar eklenerek tatlı bir versiyon haline getirilir.

cappuccino latte arasındaki fark

Cappuccino Vs Latte Hangisi Daha Sağlıklı mı?

Bu, “sağlıklı” tanımınıza bağlıdır. Bir kapuçino, daha az süt içerdiğinden muhtemelen daha az kaloriye sahip olacaktır.

355 mL cappuccino tam yağlı süt ile yapılan ve 355 mL latte 210 kalori hakkında sahipken, 130 kalori vardır. Yağsız süt veya badem, hindistancevizi veya yulaf sütü gibi alternatif sütler de bu içecekler için harika seçeneklerdir. Dikkatinizi çekebilir; Hamilelikte cappuccino zararlı mı?

Evde bir cappuccino veya latte yapmak ister misiniz? En İyi Cappuccino Kahve Nasıl Yapılır?

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen