Cum. Mar 29th, 2024

En hafif sütlü tatlılardan biri olan Magnolia tatlısı çilekli de muzlu da bir başka lezzetli! Hafif olması nedeniyle severek tüketilen Magnolia tatlısının kalorilerini ve evde diyete fit magnolia tarifini sizlere derledik. Evde şekersiz magnolia nasıl yapılır? Fit Magnolia tarifleri:

Evlerde hepimizin kolaylıkla yaptığı en hafif sütlü tatlılardan biri olan magnolia, çoğu kimsenin damak zevkine hitap eden lezzetlerden biri olmuştur. Süt, şeker ve nişastanın ana malzeme olarak kullanıldığı Magnolia tatlısı daha çok çilekli ve muzlu aromasıyla tercih edilmektedir. Meyveyle yapılan magnolia tarifleri lezzet bakımından daha da hafifleştirdiği ve kaloriyi azalttığı için diyette çok dikkatli ve ölçülü şekilde tüketilebilir. Hazır pudinglerle yapıldığı zaman değişkenlik gösteren kalorisini dilerseniz diyete daha da uygun hale getirebilir ve kolay kalori alımının önüne geçebilirsiniz. 250 gr magnolianın yaklaşık 374 kalori olduğu ve içeriğinde de 17.66 gr yağ, 7.55 gr protein ve 45.63 gr karbonhidrat bulunduğu bilinir. 100 gramlık magnolianın ise ortalama 150 kaloridir. Peki bu kalori miktarını azaltmak için neler yapabiliriz? İşte diyette Magnolia tarifi…

EXTRA ŞEKERSİZ ÇİLEKLİ VE MUZLU MAGNOLİA TARİFİ!

RIFAT YURTTAŞ ÇİĞ MAGNOLİA YAPIMI:

MALZEMELER:

1 kare paket beyaz çikolata

Çiğ krema

100 gram labne

Ufalamak için bisküvi

Tereyağı

Çilek ve Muz

YAPILIŞI:

1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte beyaz çikolatayı cam kasenin içine ufalayıp atın. (Benmaride beyaz çikolatanın kesilmemesi için tereyağı) Kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı cam kaseyi koyun ve erimesini bekleyin. Çiğ kremayı ayrı bir kapta mikserle ya da el çırpıcısıyla çırpıp güzelce köpürtün. (Mikserle daha güzel oluyor)

Eriyen çikolata ve tereyağını çırptığınız çiğ kremaya ilave edin. Karışımı çırparken 100 gram labneyi de içine katıp güzelce karıştırın. Küp küp kestiğiniz muzları içine ilave edip karıştırmaya devam edin. Koyacağınız kasenin iç tarafından kenarlarına doğru dilim dilim kestiğiniz çilekleri koyup orta kısma bisküvileri kırıntılarını dökün. İşte bitti…

DİYET FİT MAGNOLİA TARİFİ! DİYET MAGNOLİA NASIL YAPILIR?

ŞEKERSİZ DİYET MAGNOLİA TATLISI:

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
5-6 adet ev yapımı diyet bisküvi süslemek için

YAPILIŞI: 

Yumurta sarısı, süt, tam buğday ve buğday nişastayı tencerede çırpıcı ile devamlı olarak çırparak pişirin. Piştikten sonra tereyağı ve labne peynirini ilave edip mikserle karıştırın.
Biraz ılıyınca 2 dolu yemek kaşığı bal döküp karıştırın. Çok az tadına bakın eğer azsa bir miktarda bal katabilirsiniz.

Servis etmeden önce kaselere bir kepçe muhallebi koyun ve yanlara dilimlenmiş muz ya da çileği dizin. Rondodan geçirilen ev yapımı diyet bisküvileri ufalayarak kaseye dökün ve muhallebinin artakalanının dökün ve bisküvi kırıntılarıyla süsleyin.

(Uzman diyetisyen Tuğba Yaprak)

2 KİŞİLİK FİT MAGNOLİA EVDE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

3 adet hurma
2 adet kuru incir
1 su bardağı light süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı şekersiz kakao
1 çay kaşığı türk kahvesi

YAPILIŞI:

Kuru meyveleri robotun içine ekleyip minik parçalara ayırın. Bir yemek kaşığı miktarında süt, kakao ve kahveyi ekleyip çikolata kıvamını sağlayın. Tencerede yulaf ezmesi, süt ve vanilyayı güzelce pişirdikten sonra kaselere 1 kaşık yulaf ezmeli karışımdan bir kaşık çikolatalı karışımdan koyun.Buzdolabında dinlendikten sonra tatlınız hazır!

1 porsiyonu 185 kaloridir.

MAGNOLİA ÇEŞİTLERİ KALORİLERİ! HANGİ MAGNOLİA KAÇ KALORİ?

100 gram muzlu magnolia besin değerleri:

Kalori: 254 kcal
Su: 42.35 gr
Karbonhidrat: 49 gr
Lif: 2.60 gr
Şeker: 30.26 gr
Protein: 3.05 gr
Yağ: 5.73 gr
Kolesterol: 6.92 gr
Sodyum: 34.17 gr
Potasyum: 238 mg
Kalsiyum: 23.21 gr

1 porsiyon Muzlu Magnolia kalorisi 380 kalori

100 gram çilekli magnolia besin değerleri:

Enerji/kkal111,2 kkal

Protein 3,2 gr

Karbonhidrat 18,4 gr

Yağ 2,8 gr

1 porsiyon Çilekli Magnolia 390 kalori

2 adet Oreo bisküvili Magnolia tatlısı 440 kalori 

2 yemek kaşığı Nutella’lı Magnolia tatlısı 458 kalori 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen