Per. Mar 28th, 2024

Market yoğurtları ! Ev yoğurtları En sağlıklı yoğurt hangisi diye merak ediyorsanız yoğurtlar hakkında bir kaç tavsiye verelim. Sık sık yoğurdun sağlıklı bir seçim olup olmadığı ve en sağlıklı yoğurdun ne olduğu sorulur.

Eğer gördüyseniz instagram da besleme sayfalarını, kahvaltıda veya sağlıklı bir atıştırmalık olarak yoğurt büyük bir kitle tarafından yendiğini göreceksiniz. Bunun nedeni, yoğurdun güçlü kemikler ve dişler için gerekli olan kalsiyum açısından doğal olarak zengin olması, harika bir protein kaynağı olması ve probiyotik içermesidir. Bununla birlikte, mevcut yoğurt çeşitlerinin sayısı giderek artmasıyla, neye bakacağınızı ve sağlığınız için en iyi seçimi nasıl yapacağınızı bilmeniz önemlidir. İşte yoğurt seçerken aklınızda bulundurmanız gereken 5 şey.

Yazı İçeriği

  • Sade yoğurt tercih edin
  • Ev yoğurdu en iyisidir
  • Probiyotiklere dikkat edin
  • Tam yağlı yoğurtlardan korkmayın
  • Hindistan cevizi yoğurdu heyecanına kapılmayın

Sade yoğurt tercih edin

en sağlıklı yoğurt

Sade bir yoğurt seçmek, genellikle yoğurdun içine sinsice eklenen şekerler için endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Sade yoğurttaki beslenme bilgi paneline baktığınızda, gördüğünüz şeker, süt ürünlerinde doğal olarak bulunan laktoz adı verilen bir şekerdir (ve bilginize bu, ilave şeker değil doğal bir şekerdir). Sade yoğurdun tadını beğenmiyorsanız, taze veya dondurulmuş meyveleri karıştırarak doğal olarak tatlandırmayı deneyin. Biraz lezzet katmak için bir avuç ezilmiş fındık eklemeyi de deneyebilirsiniz. Bu günlerde ilave şeker içermeyen bazı sağlıklı aromalı yoğurt seçenekleri de var.

Ev yoğurdu en iyisidir

ev yoğurdu sağlıklı mı

Yoğurt söz konusu olduğunda genellikle en besleyici seçenek ev yoğurdu olarak kabul edilir. Yapılış şekli nedeniyle, protein açısından doğal olarak daha yüksektir, bu da onu kahvaltıya harika bir katkı yapar ve sizi sabah boyunca tatmin hissetmenizi sağlar. Markette satılan yoğurtlar genelde daha kremsi bir doku vermek için genellikle krema, süt katıları, jelatin ve sakızlar gibi koyulaştırıcılar içerir. Ev yoğurdu organik ve kendi yaptınız olduğu için güvenlidir. Dilerseniz;

Probiyotiklere dikkat edin

yoğurt seçimi

Probiyotikler, bağırsaktaki canlı faydalı bakterilerdir. Pek çok farklı probiyotik türü vardır ve probiyotiklerin sağlık yararları çoktur. Örneğin, iyi araştırılmış Lactobacillus rhamnosus GG’nin (LGG olarak bilinir) sindirim sistemi üzerinde olumlu sağlık etkilerine sahip olduğu gösterilmiştir. Yoğurt yapmak için kullanılan geleneksel bakteri türleri Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii alt türü bulgaricustur. Bunlara ek olarak, bazı yoğurtlar ayrıca ilave probiyotikler içerir; en yaygın türler Lactobacillus ve Bifidobacterium’dur. İdeal olarak, birden fazla probiyotik türü içeren bir yoğurt seçmenizi öneririz. Probiyotik dozlar, CFU’larda (koloni oluşturan birimler) ölçülür. Yeterli probiyotik tükettiğinizden emin olmak için, porsiyon başına en az 10 ^ 8 CFU içeren bir yoğurdu alın.

Tam yağlı yoğurtlardan korkmayın

en sağlıklı yoğurt

Süt ürünleri, özellikle yoğurt yağ içeriği ilginç bir husustur. Yağı azaltılmış ve diyet yoğurtlar uzun zamandır popüler bir seçenek olmuş ve yoğurt reyonunun hakim kısımları olmuştur. Yeni araştırmalar, sağlıklı insanlar için (yani kalp hastalığı veya şeker hastalığı olmayan kişiler) tam yağlı süt ürünlerinin sağlıklı beslenme bağlamında Tamam olduğunu göstermiştir. Yağ doyurucu. Yoğurdu lezzetli kremsi yapan yağdır ve bu etkiyi diyet yoğurtta elde etmek için genellikle jelatin gibi katkı maddeleri eklenir.

Hindistan cevizi yoğurdu heyecanına kapılmayın

en sağlıklı yoğurtlar

Hindistancevizi yoğurdu, süt ürünleri içermediği için veganlar veya süt alerjisi veya intoleransı olan kişiler için iyi bir seçenek olsa da, maalesef beslenme açısından çok iyi değildir. Hindistan cevizi yoğurdu, yüksek kilojul, yüksek doymuş yağ seçimidir ve protein, kalsiyum bakımından daha düşüktür ve doğal olarak probiyotik içermez.

Dilerseniz Gece Yoğurt Yemek Zayıflatır Mı? yazımıza göz atabilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen