Sal. Nis 16th, 2024

Cilt bakımında vitamin etkisi dediğimiz zaman, aklımıza ilk olarak aydınlatıcı C-Vitamini ve retinol temel taşı A-Vitamini geliyor. Çoğu zaman göz ardı edilen E-Vitamininin de bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz? Cilt bakım departmanının gizli kahraman rütbesinde yer alan E-Vitamini çevresel faktörlerin negatif etkilerini geri çevirerek cildinize çok daha genç ve dinç bir görünüm kazandırıyor. Günlük olarak kullandığınız bakım ürünlerinde olma ihtimali çok yüksek olan sessiz kahraman E-Vitamini hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda görebilirsiniz. E-Vitaminini spot ışıkları altına taşıma zamanı!

E-VİTAMİNİ NEDİR?

Doğal bir antioksidan olan E-Vitamini cildinizi serbest radikal hasarlarından koruyor. Daha teknik bir düzeyde ‘tokoferol’ olarak bilinen E-Vitamini, bir bileşenler ailesini ifade ederken aynı zamanda bir grup yağda çözünür antioksidan şemsiyesini temsil ediyor. Cilt bakımında en çok görülen E-Vitamini versiyonları ise alpha-rokoferol ve tokoferol asetat.

E-VİTAMİNİNİN CİLDİNİZE FAYDALARI NEDİR?

Topikal olarak kullanıldığında bir dizi bilim destekli faydaya sahip olan E-Vitamini, serbest radikalleri etkisiz hale getirirken aynı zamanda azalan kolajenin getirdiği ince çizgi gibi yaşlanma belirtilerini önlüyor. ‘Photo-protectant’ olarak adlandırılan E-Vitamini, hücre iyileşmesini destekleyerek zararlı güneş ışınları etkilerini geri sarıyor. C-Vitamini ile birleştiği zaman UV etkilerini azaltma yetenekleri ve emilimi gelişen E-Vitamini, aynı zamanda hiperpigmentasyon, çatlak ve yara izlerini iyileştiriyor. Araştırmalara göre kırışıklıklara karşı mücadele eden E-Vitamini, cildinizdeki diriliği korumak için nemi hapsediyor.

E-VİTAMİNİ HANGİ ÜRÜNLERDE BULUNUYOR?

E-Vitamini genelde yağ veya krem formunda üretiliyor. Aynı zamanda serumlarda, anti-ageing kremlerde ve yüz maskelerinde daha az konsantrelerde bulunan E-Vitamini, C-Vitamini ile birleşerek cildin emme hızını artırıyor.

HERKES E-VİTAMİNİNİ KULLANABİLİR Mİ?

Birçok faydasına rağmen E-Vitamini her cilt tipi için önerilmiyor. Çok yağlı, hassas ve akneye müsait bir cildiniz varsa, E-Vitaminini topik olarak kullanmak bu şikayetlerinizi artırabilir. Genel anlamda kullanımı güvenli olan E-Vitaminini hassas bir cilt yapınız varsa daha hafif formüllü nemlendiricilerin içerisinde tercih edebilirsiniz.

E-Vitaminini cilt bakım rutininize dahil etmeye hazırsanız fotogaleride sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz…

1

Ultra Facial Toner, 189 TL KIEHL’S kiehls.com.tr

Nazik ve etkili bir formüle sahip olan bu sütümsü tonik, cildi nemlendirirken rahatlatıyor ve cilt yüzeyindeki kalıntıları temizliyor. Skualan, kayısı çekirdeği, E-Vitamini ve avokado yağı içeren bu tonik, cildin doğal bariyerini korumak için pH dengesini sağlarken pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor.

Getty Images

2

Irilys Gommage Eclat Yüz Bakım Jeli, 149 TL METHODE JEANNE PIAUBERT sevil.com.tr

Cildinize ekstra yumuşaklık veren bu eksoliyant jel, cild temizliğini tamamlamak için çift etkili bir peeling sunuyor. Köpüren etkisi ve küçük tanecikleri ile cildi ölü hücrelerden temizleyerek pürüzsüzleştiren bu jel, E ve C Vitaminleri içeriyor.

Getty Images

3

Vitamin Nemlendirici ve Makyaj Bazı, 355 TL BOBBI BROWN bobbibrown.com.tr

Shea yağı ile zenginleştirilen bu ürün, B, C ve E-Vitaminlerini aynı çatı altında buluşturuyor. Greyfurt ve Sardunya ile cildi canlandıran bu ürün, hem nemlendirici hem de makyaj bazı görevi görüyor.

Getty Images

4

E-Vitamini Serumu, 399 TL ALPHA-H sephora.com.tr

Kurumuş ve nemlendirilmesi gereken cilde uzun süre bakım ve nemlendirme sağlayan bu serum, esansiyel bir antioksidan olan E-Vitamini içeriyor. Cildi iyileştirirken bakım uygulayan bu ürün, yüzünüze pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor.

Getty Images

5

E-Vitamini Yağ Serum, 149.90 TL THE BODY SHOP thebodyshop.com.tr

Ciltte 8 saatlik güzellik uykusu etkisi yaratan bu serum yağı, cildi tazelerken yeniliyor. Buğday tohumu yağı içeren bu serum, hızla emilerek cildinizde yapışkan bir his bırakmıyor.

Getty Images

6

Revitalizing Supreme+ Yaşlanma Karşıtı Nemlendirici Krem, 249 TL ESTEE LAUDER esteelauder.com.tr

Cildin doğal aktivasyonunu destekleyen bu çok amaçlı krem, çevresel faktörlerin, stresin ve yaşın ortaya çıkardığı negatif etkilere karşı mücadele ediyor. Yüzünüzü derinlemesine nemlendirirken içerğindeki morina özü ile gençlik ışıltısını ortaya çıkaran bu krem, E-Vitamini içeriği ile cildinizi yatıştırıyor ve direncini artırıyor.

Getty Images

7

Confort Extreme Soin De Jour Gündüz Kremi, 1,895 TL SISLEY brandroom.com.tr

Özellikle kış aylarında soğuk ve kuru havanın yarattığı cilt kurumalarında etkili olan bu krem, ıhlamur çiçeği ve ebegümeci özleri ile cildinizi yatıştırıyor. Erik çekirdeğinden elde edilen E-Vitamini ile cilt bariyerlerini onaran ve güçlendiren bu krem, cildinizi nemlendirerek daha sıkı bir görünüme kavuşturuyor.

Getty Images

8

Advanced Genifique Sensitive, 710 TL LANCOME lancome.com.tr

Gençlik ışıltısını ortaya çıkaran bu ürün, ikili konsantre formülü ile tek bir dokunuş ile hassas cilt günlerine meydan okuyor. Ferulik asit ve E-Vitamini içeren bu serum, ilk kullanımdan itibaren cilt bariyerlerinizi güçlendiriyor.

Getty Images

9

Creme De La Mer, 6,119 TL LA MER beymen.com

Yoğun ve güçlü özelliği ile mucizevi bir karışım sunan bu nemlendirici krem, Deniz Yosunu, Kalsiyum, Magnezyum, Potasyum, Demir, Lesitin, Vitamin C, E ve B12, Turunçgil yağı, Okaliptus, Buğday Tohumu, Kaba Yonca ve Ayçiçeği içeriyor. Cildinizi derinlemesine nemlendirirken kapsamlı bir bakım yapan bu krem, soğuk ve kuru kış günleri için ideal.

Getty Images

10

Immortelle Divine Temizleyici Balm, 380 TL L’OCCITANE loccitane.com.tr

Yağ bazlı krem yapısı ile makyajı ve kiri cildinizden arındıran bu krem, cildinizi kurutmadan suya dayanıklı makyaj dahil tüm kalıntıları temizliyor. İçeriğindeki E-Vitamini ile yaşlanma karşıtı bir bakım sunan bu ürün, cildinize pürüzsüz, berrak ve aydınlanmış bir doku kazandırıyor.

Getty Images

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen